Fax

UPC Konvertering Regler

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Der er to typer UPC-koder: en 12-cifret UPC-A-kode og syvcifret UPC-E-kode. En UPC-A kode består af 11 cifre for den førende, encifrede produktkode, producentens kode, varenummer og et tjekciffer. Skriftligt bliver en UPC-A-kode (LPC) (MC) (IN) (CD). Fabrikantens kode indeholder op til tre nulpunkts nul, og varenummeret indeholder op til fire ledende nuler. Konvertering fra UPC-A til UPC-E fjerner i det væsentlige LPC og eventuelle overflødige nuller.

Konvertering af tresifrede varenumre

Når du konverterer fra en UPC-A til UPC-E, skal du se de første tre cifre efter LPC'en. Hvis det tredje ciffer er en nul, en eller to, indikerer dette en tocifret producentens kode og et trecifret varenummer. Hvis du vil konvertere til en UPC-E-kode, skal du bruge de to første cifre efter LPC og de sidste tre cifre før tjekcifret. Tilføj derefter nul, en eller to til slutningen af ​​de fem cifre. Tilslut din UPC-E-kode med det originale tjekciffer fra UPC-A-koden. For eksempel bliver UPC-A-kode 012100005984 UPC-E-kode 1259814.

Konvertere tocifrede varenumre

For et varenummer på kun to cifre, vil fabrikantens kode ende på en tre til ni. Følg lignende konverteringsregler ovenfra og tag de første tre cifre efter LPC'en, men kun de sidste to cifre før tjekcifret. Tilføj en tre til enden af ​​denne streng og overfør det originale tjekciffer. For eksempel bliver UPC-A-kode 015600000589 UPC-E-kode 1565839.

Konvertere enhedsnumre

Encifrede vare numre på en UPC-A kode falder i to forskellige kategorier: dem med en firesifret fabrikant kode og dem med en femcifret fabrikant kode. Hvis de første fire steder i varenummerdelen af ​​UPC-A-koden er alle nuller, indikerer dette et etcifret varenummer. Hvis det femte sted for fremstillingens kode er nul, angiver dette en firesifret fabrikant kode. For denne kode skal du tilføje en fire før tjekcifret. For eksempel bliver UPC-A 015890000085 UPC-E 1589845. Hvis det femte sted for producentens kode ikke er nul, er de eneste tilladte varenumre fem til ni. For denne kode skal du overføre varenummeret og tjekcifret. For eksempel bliver UPC-A-kode 015985000075 UPC-E 1598575.

Tilbagevenden af ​​processen

For at vende UPC-E-koder til UPC-A er tasten det sidste nummer før tjekcifret. Et nul, et eller to før tjekcifret angiver en tocifret producentens kode plus et af disse tre tal. Nummeret 3 angiver de første tre numre på UPC-E er producentens kode. Nummeret 4 angiver de første fire er producentens kode. Et nummer fem til ni angiver, at de første fem numre er alle producentens kode. For at konvertere, tilføj det korrekte LPC for produktet til producentens kode, læg nulpunkter mellem det og varenummeret for at udgøre i alt 11 cifre og overfør tjekcifret. For eksempel bliver en UPC-E-kode på 1556449 en UPC-A-kode på 015560000049. Se Ressourcer for en liste over produktkoder.

Beregning af kontrolcifre

Hvis du konverterer fra UPC-E til UPC-A og ikke har et tjekciffer, skal du afslutte konverteringen og derefter beregne tjekcifret. Mens du kan gøre det manuelt, er det nemmest at bruge en tællercifferkalkulator (Se Ressourcer).

Anbefalede