Investeringseffekten på BNP

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Fire faktorer omfatter et lands bruttonationalprodukt, BNP: offentlige udgifter, forbrugsudgifter, investeringer foretaget af industrien og overskydende eksport i forhold til import. BNP er en måling af alle de varer, en økonomi producerer i en given periode, inklusive investeringer. Ved beregning af BNP betyder "investering" dog ikke at købe værdipapirer, ifølge Mind Tools. Det er et udtryk, der bruges til at omfatte, hvordan virksomheder investerer sine penge i de fysiske operationer som fabrikker, kontorer, lagre og computere.

Økonomiske forhold afhænger af erhvervslivets investeringer

BNP stiger, når virksomheder investerer penge i infrastruktur, fast ejendom og andre fysiske operationer. Når investeringerne i den private sektor og andre sektorer falder væk, har BNP derfor tendens til at følge med. Andre faktorer, der omfatter BNP, skal afhjælpe sløret, når en faktor reduceres, ifølge American Progress. Bortset fra forbrug er erhvervsinvesteringer den mest magtfulde katalysator ved beregning af økonomiens BNP. Også industrier, hvis virksomheder har tendens til at investere mere af deres overskud, har tendens til at vokse og udgør en større procentdel af BNP.

Business Investeringer Aktiver Spekulation

En økonomiens bruttonationalprodukt, BNP, har tendens til at gå i samme retning som de investeringer, som virksomhederne producerer. Som en del af BNP tillader erhvervsinvesteringer også økonomer og andre analytikere at forudsige, hvilken retning en økonomi vil gå i. For eksempel ønsker Qatar at blive en vidensbaseret økonomi, ifølge Arabian Business. Qatari BNP vil tænkes vokse, da flere organisationer investerer i uddannelse og forskning, og BNP-væksten kan derfor korrelere med investeringer. Fremtidige begivenheder, som f.eks. Verdensmesterskabet, som Qatar vil være vært for i 2022, tillader også analytikere at spekulere om økonomiens fremtid ved at gennemgå hvilke industrier der sandsynligvis vil investere i begivenheden.

Investeringer kan forårsage en boom

Bortset fra at være en førende drivkraft i økonomisk forandring, kan et land, hvis BNP er mættet med erhvervsinvesteringer, nærme sig en økonomisk boom. For eksempel før Indiens økonomiske krise var Indiens BNP 38 procent erhvervsinvesteringer, hvilket ifølge finansprincippet faldt sammen med landets øgede økonomiske resultater. En økonomi er mest robust, når dens virksomheder laver finansielle investeringer, der gør det muligt at producere mere og opretholde mere vækst. Finansielle investeringer kan også have indflydelse på andre BNP-faktorer, som forbrugernes udgifter, ved at skabe arbejdspladser og skabe købekraft til forbrugerne.

Investeringer kan også forårsage en byste

Den finansielle flod løber begge veje. Som indikatorer for økonomisk forandring, når en økonomi BNP kontrakter på grund af at bremse erhvervsinvesteringer, kan en buste være i horisonten. På højden af ​​den økonomiske recession i 2008 og 2009 faldt Indiens BNP omkring fem procent, hvilket Financial Express tillægger virksomhederne ikke investerer penge i lagerbeholdning. Når en virksomhed ikke har råd til at investere i nye varebeholdninger og fysiske rum, nedsættes eller stagnerer produktionen; denne effekt omsættes til økonomisk usikkerhed og en mindre appetit for finansiel risiko, ifølge The Daily Mail.