Statutten for begrænsninger af penge udlånt

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Når du låner penge til nogen, har du en begrænset tid, fra et par år til så mange som 15, hvor du kan sagsøge denne person, hvis hun ikke betaler lånet tilbage. Den tid du har varierer afhængigt af arten af ​​den aftale, du trådte ind i, og loven i din stat. De love, der begrænser denne tidsperiode, er kendt som vedtægter for begrænsninger.

Udlån penge

Du har ret til at låne penge til venner, familiemedlemmer eller andre. Når du låne penge, kan du kræve, at låntageren betaler dig tilbage under visse forhold, f.eks. Ved at foretage periodiske betalinger eller tilbagebetale pengene inden for en bestemt tidsramme. Hvis personen ikke betaler pengene tilbage, kan du ikke bare tage den. Du kan dog sagsøge personen, og hvis du vinder, skal du tage pengene gennem forskellige metoder som bankafgifter, ejendomsbeslag eller løngarneringer.

Aftaltyper

Der er fire grundlæggende typer aftaler, når det kommer til udlån penge: mundtlig kontrakt, skriftlige kontrakter, pengesedler og åbne konti. En mundtlig kontrakt er en aftale, hvor parterne ikke skriver vilkårene, mens en skriftlig kontrakt har et ledsagedokument. Et løftebrev er et dokument, hvor en person gør et ubetinget løfte om at tilbagebetale pengene, mens en åben konto er et løbende lån som et kreditkort. Afhængig af din stat har nogle aftaler forskellige tidsfrister end andre.

Tidsbegrænsninger

Hvor meget tid du har til at sagsøge en person, der ikke har betalt et lån, adskiller sig bredt. Hvis du for eksempel giver nogen et lån i Californien gennem en mundtlig aftale, har du en toårig lovbestemmelse, men hvis du har indgået aftalen skriftligt, har du fire år. På den anden side, hvis du har indgået en mundtlig aftale i Ohio, har du en seks års grænse, men hvis du har indgået aftalen skriftligt, har du 15.

Årsager til handling

En sag for handling er det faktiske grundlag for en retssag. Når du låne penge til nogen, får du en årsag til handling, når den pågældende person ikke betaler dig tilbage, kendt som standard. Hvis du for eksempel låner nogen penge, og han accepterer at foretage månedlige betalinger, er han som standard på lånet, så snart han mangler en betaling. Når standard er opstået, begynder loven om begrænsninger uret at køre, og du har et begrænset tidsrum efter det tidspunkt, hvor du skal sagsøge gælden. Du kan indgive en retssag, når du ønsker det, men du skal være i stand til at fremlægge bevis for at bevise dit krav og vinde din sag. Skriftligt bevis er altid bedst, men mundtlige beviser kan være tilstrækkelige. Tal med en advokat, hvis du har brug for juridisk rådgivning.