Sådan starter du Corporate Governance

Anonim

På et generelt niveau kan moderne virksomhedsledelse beskrives som ledelsespolitikker og -processer, som virksomhederne bruger til at sikre effektiv drift og retfærdig og rettidig beslutningstagning. Tidligere blev corporate governance mere snævert defineret som de specifikke politikker til beskyttelse af aktionærinteresser, men i dag er begrebet udviklet til at betyde en ramme for politikker og praksis, der sikrer ansvarlighed og retfærdighed i forholdet mellem virksomhedsledelsen (især bestyrelsen af direktører) og alle virksomhedens interessenter. Og mens corporate governance tidligere blev betragtet som et business school-koncept, der kun gjaldt for store offentlige virksomheder, er det i dag i stigende grad set og anvendt som en grundlæggende ledelsespraksis i virksomheder af alle størrelser.

Forskning corporate governance strukturer og praksis. Analyser din virksomheds nuværende organisationsstruktur og afgøre, hvilken type virksomhedsledelsesfilosofi og struktur, der fungerer bedst med din virksomhedskultur.

Organiser flere brainstorming sessioner om corporate governance politik blandt alle interessenter i virksomheden, og derefter opdele i breakout sessioner for at tackle specifikke problemer. Denne proces vil sandsynligvis tage mindst adskillige uger, men efter at du er færdig, bør du have haft et sæt corporate governance-politikker, som repræsenterer alle interessenters interesser.

Saml repræsentanter fra alle interessenter i virksomheden for den endelige diskussion af resultaterne af de specifikke corporate governance breakout sessioner. Formålet med disse drøftelser er at færdiggøre et sæt retningslinjer for virksomhedsledelse, der sikrer retfærdighed og gennemsigtighed for alle interessenter i enhver virksomhedssituation.

Skriv regeringspolitikkerne op. Overvej at arbejde med en corporate governance ekspert eller menneskelige ressourcer specialist under denne proces, da der kan være vigtige juridiske overvejelser at overveje.