Forskellen mellem betingelse og garanti i en købsaftale

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Mange kontrakter indeholder betingelser, garantier eller begge dele. De er ikke påkrævet elementer i kontrakten, men ofte indsættes af parterne for at præcisere, hvad hver part forventer af den anden. Selv om der er betydelige forskelle mellem betingelser og garantier, har de hver især vigtige konsekvenser for parternes rettigheder og pligter.

Tilstand

I en købsaftale er en betingelse et udtryk for fakta, som skal være sandt for kontraktens ikrafttræden. For eksempel kan en kontrakt angive, at ABC Corp. vil sælge XYZ Corp. 500 paraplyer til $ 3.000, forudsat at paraplyerne er inspiceret af XYZ Corp. for fejl og deres kvalitet, der er godkendt af dette firma. Denne betingelse beskytter køberen mod at blive tvunget til at betale for ringere produkter.

Krænkelse af en betingelse

Hvis en betingelse overtrædes, mister kontrakten sin kraft og bliver ugyldig. I ovenstående eksempel bliver kontrakten ugyldig, hvis de 500 paraplyer er inspiceret af XYZ Corp og fundet af dette firma for at være defekte. ABC Corp er ikke forpligtet til at levere paraplyerne, og XYZ Corp er ikke forpligtet til at betale for paraplyerne. De fleste ejendomsaftaler er betinget af, at køberen er i stand til at sikre et realkreditlån inden for en vis periode. Hvis køberen gør en god trosindsats, men ikke kan opfylde betingelsen, er kontrakten ugyldig, og køberen er beskyttet mod at blive tvunget til at indgå i en kontrakt, hvis vilkår han ikke kan møde.

Garantier

En garanti er en garanti for, at et bestemt faktumkrav er gyldigt. I paraplykontrakten kan fabrikanten garantere, at paraplyerne ikke vil rive, rive eller bryde i to år efter erhvervelsen af ​​den endelige forbruger. Dette er kendt som en udtrykkelig garanti, fordi det udtrykkeligt er angivet, og det kan også være indeholdt på det trykte materiale pakket med hver paraply. En anden type garanti er kendt som en underforstået garanti. Implicerede garantier er skabt i henhold til lovgivningen og sikrer i det væsentlige, at et produkt med rimelighed vil tilfredsstille det tilsigtede formål. Hvis paraplyen tillader vand at passere lige igennem og dryppe på holderen, overtræder det sandsynligvis en underforstået garanti.

Brud på en garanti

Når en garanti på en kontrakt om salg af varer er overtrådt, er den part, der er beskyttet af garantien, eller den part, der køber varerne, berettiget til erstatning, som ofte udtrykkeligt er angivet i en udtrykkelig garanti. For eksempel kan en producent garantere at et produkt vil vare i syv år, eller køberen har ret til at fordoble hendes penge tilbage. Typisk giver de fleste garantier for forbrugsgoder dog fri reparation eller udskiftning af et defekt produkt eller en tilbagebetaling efter fabrikantens skøn.