Fax

Sådan laver du en restaurantmenu ved hjælp af PowerPoint

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Microsoft PowerPoint har en brugervenlig grænseflade, der strømlinjerer opgaven med at oprette tekstdokumenter, som f.eks. Menuer. En minimalistisk tilgang til menuskrivning er ideel af flere grunde. Det gør menuen læselig lettere, da ingen fremmede billeder distraherer gæsten fra formålet med menuen - angivelse af varenavnet, beskrivelsen, hvis nogen, og dens pris. Det tillader også maden at tale for sig selv; medmindre du har adgang til en kommerciel kvalitet printer, slutter billederne ofte ikke beskrivende og forringer menuens appel. Retningslinjer, der skal følges, når du laver en menu, omfatter sprogøkonomi, minimal brug af billeder og kortfattede beskrivelser.

Åbn PowerPoint og klik på "Klik for at tilføje titel" boksen. Indtast navnet på din restaurant.

Klik på boksen "Klik for at tilføje undertekst" og indtast eventuelt en undertekst. Mens den minimalistiske tilgang til menustruktur dikterer kun at bruge navnet på restauranten på forsiden, indeholder almindeligt anvendte undertekster kontaktoplysninger, såsom et telefonnummer eller et slogan.

Klik i titellisterne og undertekstkasserne, og træk dem til, hvor du vil have dem vist på omslaget, normalt toppen.

Klik på "Indsæt" og hold markørpilen over "Billede" på rullemenuen for at åbne sidemenuen, hvis du vil tilføje et billede på omslaget. Vælg billedplacering på side menuen. Ved at klikke på "Fra fil" kan du gennemse computerens mapper til billedet.

Vælg det billede, du ønsker at bruge, og klik på "Indsæt." Træk billedet til det sted, du vil have, at det skal vises på menuen.

Klik på "Insert" og vælg "New Slide."

Klik på boksen "Klik for at tilføje titel" og indtast de oplysninger, du vil have vist på første side af din menu. Hvis du deler din menu efter kurser, som forretter, hovedretter, desserter og drikkevarer, skal du indtaste kursets navn i feltet.

Klik på boksen "Klik for at tilføje tekst" og slet teksten. Klik på knappen "Skriftstørrelse" og juster til den ønskede størrelse. Brug en 12-punkts skrifttype.

Indtast navnet på det første emne, du ønsker at blive vist på den første menuside i venstre side af tekstboksen, efterfulgt af en række ellipser, der når højre side af kassen, hvilket giver plads nok til at angive prisen på varen. Ellipserne hjælper læseren til at korrelere prisen på højre side af menuen med menupunktet til venstre. Vælg "B" fra menuen over siden, hvis du ønsker, at din indtastede tekst skal vises fed.

Tryk på "Enter" og skriv en beskrivelse af varen, hvis det ønskes. Brug en skrifttype mindst to punkter mindre for at hjælpe læseren med at differentiere fødevarerne fra beskrivelserne.

Indtast prisen på højre side af tekstboksen umiddelbart efter ellipserne og tryk på "Enter."

Indtast navnet på det andet element efterfulgt af et identisk antal ellipser som på den første. Indtast prisen og tryk på "Enter." Fortsæt med at indtaste menupunkter efter behov på siden.

Klik på "Indsæt" og følg anvisningerne i Trin 4, hvis du vil tilføje et billede til siden. Træk billedet, hvor du vil have det vist på siden.

Klik på "Insert" og vælg "New Slide."

Indtast titlen på den anden menuside, f.eks. "Entrees", i feltet "Klik for at tilføje titel".

Klik på feltet "Klik for at tilføje tekst". Indtast oplysningerne for den anden menuside som du gjorde først, efterfulgt af en beskrivelse under i en mindre skrifttype, hvis det ønskes. Indtast priserne for hvert emne på højre side af tekstfeltet, som du gjorde før.

Klik på "Insert", vælg "New Slide" og indtast oplysningerne til den næste side som du gjorde for de foregående sider.

Opret yderligere sider, f.eks. Til desserter, på samme måde. På den sidste side af menuen indtast eventuelle yderligere oplysninger, som du vil have gæsten at se, f.eks. Betalingsindstillinger eller en notation, der fortæller gæsten, at du opkræver en automatisk drikkepenge til store partier.

Klik på "Outline." Proofread og rediger dine poster. Dobbeltkryd din stavemåde og bekræft, at priserne er korrekte.

Klik på "Udskriv" og udskriv en kopi af din menu for at bedømme selv, hvordan det vil læse i gæstens hænder.

Tips

  • Udskriv og læg menuen i en menueløsning til en professionel præsentation.