Spørgsmål til Spørg på et Assistent Principal Interview

Indholdsfortegnelse:

Anonim

En assisterende rektors rolle inden for en grundskole eller sekundærskole bliver ofte misforstået og værdsat af eksterne observatører. Assistent-chefer, AP'er, planlægger og overvåger typisk elevaktiviteter og arrangementer, ifølge "Karriereplanlægger". De leder ofte eleverne med personlige, uddannelsesmæssige og faglige spørgsmål. En fælles AP-rolle er elevdisciplin vedrørende deltagelse og adfærd. Når du interviewer assisterende kandidatkandidater, skal du overveje de vigtigste spørgsmål at stille.

Motivering

I en Marian Universitets liste over potentielle "Skoleadministrator Interview Questions" er et simpelt starter spørgsmål som "Hvorfor vil du være en assisterende rektor" noteret. Dette generelle åbne spørgsmål giver kandidaten en chance for at forklare sin begrundelse og motivation for en karriere i skoleadministrationen. Ideelt tales kandidaten om et ønske om at forbedre den lærerige oplevelse af elever i skoledistriktet ved at bruge hans pædagogiske færdigheder og baggrund i en ledende rolle. Et alt for kraftcentreret svar er et rødt flag.

Disciplin

At stille spørgsmål om kandidatens tilgang og erfaring med håndtering af disciplin er nødvendig i et assisterende hovedinterview. "Giv mig et eksempel på hvordan du har løst et problem med elevdisciplin", er en simpel forespørgsel foreslået af Interview Tips og Tricks-webstedet i sit "Common Assistant Main Interview Questions" -oversigt. Et godt svar viser oplevelsen i en disciplin- og konfliktløsningsrolle samt en klar filosofi og konsekvent tilgang. Lyt for at se, at kandidatens filosofi er en god form for skoleområdet og se, at kandidaten realiserer betydningen af ​​disciplin i den assisterende hovedstol.

Fællesskabsrelationer

I offentlige skoleindstillinger har skoleledere et uformelt - og undertiden formelt - ansvar for at opretholde gode relationer til samfundet. Administratorer, som lærere, interagerer med studerende, forældre og andre medlemmer af fællesskabet. Dette gælder især, når AP er involveret i tilsyn med skoleaktiviteter. Et godt spørgsmål fra Marian University-listen er "Hvordan ville du forbedre forholdet mellem skole og samfund?" Dette giver kandidaten mulighed for at dele noget, der har fungeret godt i tidligere skoledistrikter. Det giver dig også en chance for at se, om de forstår betydningen af ​​gode samfundsforhold.

Forandringsledelse

Et andet Marian University-foreslået spørgsmål er "Hvilke ændringer har du lavet i din skole siden du blev en (assisterende) rektor?" Dette er et stort udforskningsspørgsmål for at se om kandidaten opererer med status quo mentalitet eller forsøger at deltage i forbedringer i sin skole. Assistent hovedpersoner, der opererer i en snævert defineret boks, kan have svært ved at interagere med andre og fungere godt i en ledende rolle. Et godt svar indeholder specifikke omtaler af gange, hvor AP har delte ideer og implementerede planer om at forbedre uddannelsesmiljøet eller oplevelsen for fakultet og studerende.