Årsregnskab Klassifikationer

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Regnskaber er værktøjer, der gør det muligt for virksomhedsejere og interessenter at få en klar forståelse af virksomhedens finansielle stilling. De tre vigtigste årsregnskaber er balancen, resultatopgørelsen og pengestrømsopgørelsen. Hvert af disse årsregnskaber indeholder unik information, der er placeret inden for specifikke klassifikationer for at sikre, at finansiel information er organiseret og let at forstå.

Balance

Balancen er et øjebliksbillede af en virksomheds økonomiske situation på en bestemt dato. Der er tre klassifikationer anvendt på denne finansieringsoversigt: aktiver, passiver og egenkapital. Aktiver omfatter alt, hvad virksomheden ejer eller penge, som virksomheden besidder. Dette omfatter bl.a. kontanter, tilgodehavender, inventar, ejendom og udstyr, blandt andre. Forpligtelser omfatter alt, hvad virksomheden skylder til en anden organisation eller individ. Elementer, der falder ind under denne klassifikation, omfatter alle betalinger, der skal betales. Den endelige klassifikation, egenkapital, omfatter aktiebeholdning og beholdning.

Resultatopgørelse

Resultatopgørelsen er en oversigt over en virksomheds driftsaktiviteter i en vis periode. Der er to klassifikationer anvendt på denne finansieringsoversigt: indtægter og omkostninger. Omsætningen omfatter alle penge, som virksomheden har foretaget i en vis periode. Eksempler på varer, der falder ind under denne klassifikation, omfatter salgs- og reklameindtægter. Udgifter omfatter alle penge brugt af en virksomhed i en vis periode, herunder, men ikke begrænset til, lønninger, forsyningsselskaber, reklame, renter, skatter og afskrivninger. Disse to klassifikationer sammenlignes med at bestemme virksomhedens nettoindkomst eller tab.

Pengestrømsopgørelse

Pengestrømsopgørelsen indeholder de oplysninger, der er nødvendige for at analysere kontantstrømmen ind og ud af en virksomhed. Alle kontanttransaktioner i en vis periode opsummeres og indleveres under en af ​​tre klassifikationer: driftsaktiviteter, investeringsaktiviteter eller finansieringsaktiviteter. Driftsaktiviteter er dem, der er relateret til at levere de varer eller tjenesteydelser, som virksomheden tilbyder. Investeringsaktiviteter er alle aktiviteter i forbindelse med udlån penge eller køb af aktiver, såsom ejendom eller udstyr. Endelig omfatter finansieringsaktiviteter aktiviteter i forbindelse med låntagning, udbetalt lån eller udbetaling af udbytte til aktionærer.