Forskel mellem organisationsstruktur og design

Indholdsfortegnelse:

Anonim

To vigtige faktorer i organisationsudvikling er organisationsstruktur og design. Disse to komponenter hjælper med at definere virksomhedskultur, forventninger og ledelsesstil. Når strukturen og designen af ​​et organisatorisk arbejde sammen skaber de et produktivt og effektivt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne er motiverede og kunderne er tilfredse. Mennesker og opgaver går ikke tabt i virksomheden, da strukturen og designet sikrer, at alle bliver taget hånd om, og opgaverne afsluttes i tide med nøjagtighed.

Organisationsstruktur Definition

Lamar University definerer organisationsstruktur som "det formelle system for opgave- og rapporteringsrelationer, der styrer, koordinerer og motiverer medarbejdere, så de samarbejder for at opnå en organisations mål." Fokuset på at udvikle organisationsstruktur er på de faktiske processer og systemer, der er på plads til skabe et effektivt arbejdsmiljø.

Organisationsdesign Definition

Lamar University definerer organisationsdesign som "processen, hvormed ledere vælger og styrer forskellige dimensioner og komponenter i organisationsstruktur og kultur, så en organisation kan nå sine mål." Fokuset på organisationsdesign er på ledelsesstil eller tilgang, som lederskabet bruger til implementere og understøtte organisationsstrukturen.

Typer: Organisationsstruktur

Organisationsstruktur kan opdeles i to kategorier: flade og høje strukturer. Flade eller vandrette organisationsstrukturer minimerer mængden af ​​niveauer i organisatorisk hierarki. Flade organisationer giver mulighed for tilbagemelding, fritænkning og involvering af gruppemedlemmer i beslutningsprocesser. Høje eller vandrette strukturer har mange niveauer i hierarkiet og fremmer ikke medarbejderens feedback eller involvering. Lederskab forventer underordnede at følge direktiver uden spørgsmål.

Typer: Organisationsdesign

Organisationsdesign kan bruge en af ​​tre eller en kombination af forskellige stilarter: autoritative, demokratiske eller delegative. Autoritativt organisationsdesign placerer al autoritet og ansvar i ledelsens hænder. Demokratisk design bruger medlemmer på alle niveauer for at nå mål og opgaver. På denne måde får lavere ledelse fri tøj til at styre sine hold eller afdelinger, som det skønnes hensigtsmæssigt. Delegativt design skaber mindre hold, der er selvstyrede og ikke skal rapportere til lederskab.

Betragtning

For at sikre en virksomhed er så produktiv som muligt, og at dets organisationsstruktur og design arbejder sammen, skal firmaet have en kommunikationskonsulent udført en vurdering. En kommunikationsvurdering giver en ekstern kilde mulighed for at observere organisationen, identificere fejl og fremsætte forslag til, hvordan man forbedrer virksomhedens struktur og design.