Sådan beregner du driften af ​​pengestrømme til kreditorer

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Kontantstrømmen refererer til nettoændringen i virksomhedens kontanter i en given periode, udelukkende baseret på primære forretningsaktiviteter. Kreditorer har interesse i dit driftsmæssige pengestrømme, når de beslutter, om du er velplaceret til at påtage sig yderligere gæld.

Grundlæggende formel

Basisformlen for operationelle pengestrømme er indtjening før renter og skatter, eller EBIT, plus afskrivninger og minusafgifter. Denne ligning afspejler det pengestrømme du genererer fra periodisk fortjeneste, mens du justerer for, at afskrivninger er en ikke-kontantomkostning og skat skaber en kontant udstrømning. For eksempel antager din virksomhed foretaget $ 150.000 i EBIT i det foregående kvartal. Afskrivninger var $ 10.000 og skat var $ 35.000. Kontantkvoter svarer derfor til $ 150.000 plus $ 10.000, minus $ 35.000, hvilket er $ 125.000.

Cash Flow Implications

Kontantstrømmen er en af ​​en håndfuld værktøjer, som kreditorer bruger til at vurdere din evne til at låne. Generelt afspejler stærkt pengestrømme i flere perioder din evne til at påtage sig yderligere gæld eller udgifter. Lav eller negativ drift kontantstrøm ville gøre det vanskeligt for en kreditor at retfærdiggøre et lån. Investering i udvidelse eller diversificering er alternativer til at påtage sig ny gæld med stærkt pengestrømme.

Anbefalede