Sådan verificerer du en forsikringsagent er legitim

Anonim

For at et forsikringsagent lovligt kan sælge forsikring i en stat, skal han eller hun være licenseret. Hvis agenten ikke har en tilladelse til at arbejde i din stat, betyder det at han eller hun arbejder ulovligt. At behandle uægte forsikringsagenter kan medføre økonomisk tab. Af den grund bør du altid verificere agentens licens før du handler.

Spørg agenten for hans forsikringsnummer. Hvis han eller hun ikke har et licensnummer, er det en indikation på, at han ikke er legitim.

Besøg Department of Insurance hjemmeside for den stat, agenten driver forretning i. Vælg muligheden for at udføre en agent søgning eller licens søgning. Den nøjagtige formulering vil variere efter stat.

Indtast navnet på forsikringsagenten. Hvis du har licensnummeret, skal du også indtaste licensnummeret. Klik på "Søg" indstillingen.

Gennemgå søgeresultaterne for at afgøre, om agenten har en aktiv licens til at drive forretning i staten. Hvis agentens navn ikke er angivet, eller hvis status for hans licens er udløbet, er det en indikation på, at agenten arbejder svigagtig.

Ring til forsikringsministeriet, hvis du ikke har internetadgang. Anmodning om at tale med nogen i licensafdelingen. Når du har angivet agentens navn eller licensnummer, vil licensafdelingen rådgive dig om, hvorvidt forsikringsagenten har licens til at drive forretning i vores stat.