Sådan øges gruppesammenhængen

Anonim

Arbejde i grupper er blevet almindelig på arbejdspladsen og i skolen. At arbejde sammen med andre kan ikke altid være nemt, især når medlemmerne er uenige meget. Ikke at komme sammen med andre gruppemedlemmer kan få konsekvenser, som f.eks. Ikke at afslutte et projekt til tiden og dermed overskride budgetbegrænsninger. I stedet for at blive vred over uoverensstemmelser bør grupper lære at holde sammen. Hvis en gruppe er sammenhængende, er medlemmerne mere motiverede til at arbejde sammen mod et enkelt mål - det vil sige gøre deres projekt til en succes.

Tilbring et par minutter at kende hinanden. Indfør jer selv, hvis du ikke allerede kender hinanden. Find ud af lidt om hinandens baggrund, så det føles ikke som om du arbejder sammen med fremmede hele tiden.

Tildel roller til hvert medlem, hvis projektet kræver at arbejde sammen i lang tid for at nå et mål.For eksempel kan et medlem være gruppeleder, mens et andet medlem er en notattager.

Identificer gruppens mål i begyndelsen. Planlæg et møde for at diskutere, hvad du vil opnå, og hvad du skal gøre for at lykkes. Dokument gruppens mål om at sikre, at alle er på samme side, og at alle er enige om at nå det samme mål.

Kommuniker åbent og ærligt med alle. Planlæg ugentlige møder, så alle kan diskutere, hvordan tingene skrider frem. Medlemmerne skal føle sig godt tilpas med at dele deres følelser med hinanden - hvad enten de er gode eller dårlige. Hvert medlem skal have en chance for at tale, mens andre skal lytte og være respektfuld.

Lov andre gruppemedlemmer, når de lykkes i deres mål. Du kan få nogen til at føle sig godt om sig selv, hvis du giver ham et kompliment om hans arbejde. Derudover, hvis du opdager et gruppemedlem der laver fejl, tilbyder han at hjælpe ham.

Undgå at ignorere en konflikt. Hvis medlemmer af gruppen er uenige om noget, planlæg et møde for at diskutere dine forskelle. Hvis du undgår at tale om en konflikt, kan gruppemedlemmer blive uinteresserede, og de kan miste fokus på det ultimative mål, du forsøger at opnå.