Hvad er struktureret lån?

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Udtrykket "struktureret lån" kan anvendes på en række forskellige scenarier. Dette udtryk er meget misforstået, hvilket fører til en vis forvirring. I sin mest præcise definition er et struktureret lån et forretningslån givet på baggrund af virksomhedens præstationer. Det tager højde for cash flow mere end aktiv base, og det kan være et kreativt finansieringsværktøj til at overvinde udfordringer i konjunkturcyklusen.

Formål

Hovedformålet med et struktureret lån er at udfylde huller, hvor andre lån ikke opfylder en virksomheds behov. De fleste forretningslån kræver god kredit og et solidt aktivgrundlag for at blive godkendt. En virksomhed, der for nylig har misligholdt et lån eller lidt tab i en retssag, vil for eksempel have svært ved at opfylde disse krav. En højrisiko långiver eller investor kan gennemgå virksomhedens præstations- og forretningsplan. Hvis den långiver beslutter, at virksomheden har penge til at påtage sig en ny gæld, kan den udstede struktureret finansiering med høj rente. Den mulige fortjeneste til långiveren er høj for at kompensere for den ekstra risiko.

Fordele

For en låntager er den største fordel ved strukturerede lån muligheden for at få finansiering, når traditionelle lån ikke virker. Virksomheden kan være på udkig efter at udvide, erhverve et andet firma eller bare brug for nogle penge til øjeblikkelig drift. For en långiver kan overskuddet være højt. Det er endda muligt for en investor, der gerne vil blive betalt i egenkapitalen samt kontant tilbagebetaling at træde ind. Dette giver investoren mulighed for at tjene endnu mere end rent rente kunne give.

Organisation

Et struktureret lån er typisk ret kort sigt, modning i løbet af få år. Høje månedlige betalinger og høje renter gør disse lån dyre. Det er imidlertid denne struktur, der lægger risikoen for låntageren, så långiveren kan udstede lån til en låntager, der ikke er helt kvalificeret.

Misforståelser

Forsæt ikke "strukturerede lån" med "strukturerede afviklingslån". Den førstnævnte er et forretningslån beskrevet ovenfor. Sidstnævnte er et personligt lån ofte lavet, så en sagsøger i en retssag kan indsamle et lån mod en fremtidig afvikling. Disse to termer betyder meget forskellige ting, selvom de ofte bruges udvekslet.