Sådan udarbejder du gode undersøgelsesspørgsmål

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Uanset om du er i forretning, politik eller i det akademiske elfenbenstårn, vil du sandsynligvis bruge undersøgelser som et værktøj til at nå dine mål. Undersøgelser er designet til at tegne information fra folk af flere grunde. Nogle gange vil oplysningerne blive brugt til at svinge en bestemt gruppe mennesker for at få dem til at opføre sig eller handle på en bestemt måde, f.eks. At købe en ny slags mobiltelefon eller at stemme for en bestemt kandidat. Meget ofte vil et firma eller en organisation undersøge kundernes eller medlemmers behov og ønsker, så de bedre kan tjene dem. I akademiet udføres undersøgelser udelukkende til forskningsformål.Uanset hvad formålet med undersøgelsen er resultaterne kun pålidelige og gyldige, hvis de stillede spørgsmål er udarbejdet korrekt og omhyggeligt.

Hold spørgsmål så kort som muligt. Spørg ikke, "Hvad er den type butik, hvor du eller et familiemedlem sandsynligvis har købt dagligvarer i det sidste år?" I stedet spørg, "Ved hvilken type butik plejer du at købe dagligvarer? (A) Store general merchandise butik (såsom Wal-Mart, Target), (b) Supermarked chain store (såsom Safeway, Wegman)

Sørg for, at alle, der læser spørgsmålet, forstår dens betydning. Vær helt klar over de oplysninger, du ønsker. Spørg ikke, "Hvor meget tid bruger du og din ægtefælle at se tv?" I stedet spørg, "Hvor meget tid bruger du at se på tv, og hvor meget tid bruger din kone på tv?"

Hold dig til et emne. Undgå vaghed. Spørgsmålet skal henvise direkte til de oplysninger, der er nødvendige. Spørg ikke, "Hvad er din yndlings morgenmadsprodukter?" I stedet spørg, "Hvilken af ​​følgende typer morgenmadsprodukter kan du købe for dig selv?" a) kornet korn; b) makuleret korn etc.

Undgå at bruge sætninger, der er for forvirrende komplekse. Opbryd lange, komplicerede sætninger i to enklere, kortere sætninger. Spørg ikke, "Føler du, at kandidaten måske har vidst, hvad han talte om, men ikke udtrykte sig godt i sine taler og stillingspapirer?" I stedet spørg: "Føler du kandidatens taler tydeligt udtryk for sin holdning? Har hans stillingspapir tydeligt givet udtryk for sin holdning?"

Brug almindelige ord til at sætte dine spørgsmål. Undgå sofistikerede eller esoteriske ord, som respondenterne måske ikke forstår. Brug ord, som hver respondent sandsynligvis vil bruge i hver dag tale. Spørg ikke, "Føler du, at kandidatens forståelse af spørgsmålet var reflekterende eller overfladisk?" I stedet spørg, "Føler du kandidaten, gjorde eller ikke forstod problemet?"

Advarsel

Det er nemt at indføre bias i spørgsmål, der vil gøre dine undersøgelsesresultater mindre gyldige og pålidelige. For eksempel angiver ledende spørgsmål respondenten til et bestemt svar. ("Ser du en masse uretfærdighed i præsident Obamas finanspolitik?") Et ladet spørgsmål peger på den anden side svaret på et svar på en måde, der styrker et moralsk valg frem for at give oplysninger. ("Tror du, at præsident Bushs beslutning om at begrænse embryonal stamcelleforskning forhindrede udviklingen af ​​livreddende helbredelser?")