Sådan korrigerer du dårlige brud i et manuskript

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Når et manuskript er lagt ud, kan der vises mange ubehagelige fejl, der ikke ville have vist sig, når man ser teksten i Word. En af disse fejl er introduktionen af ​​dårlige pauser. Dårlige pauser opstår, når et ord er brudt på et sted, der gør det svært at læse eller svært for øjet at følge.

Mange udgivere "stet" (et andet ord for at ignorere - "lad stå som sæt") mest dårlige pauser. Men hvis du er vild med, hvordan ord vises på siden, er der nogle retningslinjer, der skal følges for at rette dårlige pauser.

Først ved du, hvordan du kan se en dårlig pause. En god måde at finde dem hurtigt på er at scanne den højre margen på siden for ordrelaterede ord og kontrollere hvert ord for at være sikker på, at det er ordnet korrekt.

Hold øje med tobordsbruddet. Dette sker, når et ord er brudt, så kun to bogstaver falder på den næste linje. Eksempel: "Ræven hoppede hurtigt over hunden. Hunden så det ikke." Dette kan let ændres af en layout designer, som vil flytte afstanden let, indtil ordet falder helt på første linie.

Vær på udkig efter den dobbelte bindestregspause. Dette sker når et bindestreg er brudt igen. Eksempel: "Hunden var ikke så hurtig som ræven." Dette kan også let fastsættes af layoutdesigneren.

Pas på ordbordsbruddet. Du ville kun vide, at det er en dårlig pause, hvis du ved, hvordan ordet er brudt i ordbogen. Denne pause er ofte stødt, men hvis du ser et ord brudt i et ulige sted, kan det være værd at kontrollere. Eksempel: "Fårene blæste til dets lam."

Forstå URL breaken. Ofte introduceres bindestreger, når webadresser er brudt. Det er altid vigtigt at tjekke webadresser for at se, om bindestikket tilhører der. Derudover skal webadresser kun brydes mellem ord, inden en periode og efter et strejke eller skråstreg.

Pas på sideskiftet. I nogle tilfælde kan du ikke have et ord at bryde i slutningen af ​​en side. Dette gælder ofte for højre sider (recto sider), fordi en pause her tvinger læseren til at dreje siden for at afslutte læsning af ordet.

Tips

  • Det er op til redaktøren at afgøre, hvor strenge det drejer sig om dårlige pauser. Han kan vælge at markere dem alle, nogle af dem eller slet ingen. Desuden kan han vælge at markere pauser, der ikke er "dårlige" ifølge nogen definition ovenfor, men som kan forekomme underlig.

Advarsel

Hvis du arbejder inden for en stram tidsfrist, skal du straks gå i stykker, når du kan. Det tager lidt tid at scanne efter dem, og de fleste læsere bemærker ikke dem.