Betydningen af ​​budgetkontrol i ledelsesregnskab

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Et selskab har behov for at styre produktionsomkostningerne og administrationsomkostningerne tilstrækkeligt for at maksimere resultatniveauet på kort og lang sigt. Seniorchefer bruger ofte budgetter som cost-control værktøjer.

Definition af kontrol

En kontrol er et sæt instruktioner, som øverste ledelse sætter på plads for at forhindre tab som følge af tyveri, svig og teknologisk fejl. Disse instruktioner hjælper også ledelsen med at sikre, at udgifterne forbliver inden for budgetgrænser.

Budgettering Defineret

Budgettering er en forretningsproces, hvor ledende medarbejdere og afdelingschefer fastsætter udgiftsgrænser og omkostningsgrænser for hver forretningsenhed. I slutningen af ​​hver måned eller kvartal sammenligner segmentchefer faktiske data med budgetbeløb og foretager tilpasninger.

Ledelsesregnskabsfunktion

Ledelsesregnskab giver indblik i virksomhedens omkostningsstruktur og indtægtsprocesser. Omkostningsstrukturen refererer til virksomhedernes produktionsomkostninger og administrationsomkostninger, såsom lønninger, leje og forsyningsselskaber.

Budgetkontrol betydning

En budgetkontrol er en mekanisme, der hjælper seniorledere med at sikre, at udgiftsgrænserne er tilstrækkelige. Denne kontrol er vigtig, fordi udgifterne til overskud har en ugunstig indvirkning på virksomhedernes overskud.

Budgetkontrol og resultatopgørelse

En budgetkontrol hjælper virksomhedsledere med at overvåge omsætnings- og omkostningsniveauer i driftsaktiviteter. Indtægter er indtægter, som en virksomhed genererer ved at sælge varer eller levere tjenesteydelser. En omkostning er en omkostning, der påløber gennem operationer.

Budgetkontrol og pengestrømme

En budgetkontrol sikrer også, at virksomhedernes kontantudløb (betalinger) og tilstrømning (indtægter) forbliver på passende niveauer. En opgørelse over pengestrømme indikerer pengestrømme fra driftsaktiviteter, investeringsaktiviteter og finansieringsaktiviteter.