Forskellen mellem egenkapital og lager

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Den primære forskel mellem egenkapital og aktier er, at egenkapital er et meget bredere koncept. Egenkapital betyder generelt ejendomsværdi i et aktiv eller en virksomhed, mens aktier er en bestemt form for ejerskab i et selskab.

Egenkapitalgrundlag

Egenkapitalen er værdien af ​​dit ejerskab eller aktiver i en personlig eller erhvervsmæssig investering. Fælles eksempler omfatter:

  • Virksomhedsejendomme - I erhvervslivet er egenkapitalen værdien af ​​en eller flere persons ejerandel. En af de mest basale regnskabsmæssige ligninger er aktiver svarende til egenkapital plus forpligtelser. I denne ligning er egenkapitalen også kendt som selskabets nettoværdi til dets ejere.
  • Fast ejendom investering - Når du ejer en bygning eller ejendom til personlig eller erhvervsmæssig brug, kan du have egenkapital i den ejendom. I et hus er din egenkapital f.eks. Forskellen mellem den nuværende markedsværdi i hjemmet og hvad du skylder på dit pant. På et hjem værd $ 180.000 betyder resterende gæld på $ 150.000 din egenkapital på $ 30.000. I dette scenario repræsenterer egenkapitalen også, hvad du ville modtage ved salg af ejendommen.
  • Aktier og investeringer - Aktier og andre typer investeringsprodukter er også kendt som aktier, fordi de er aktiver, du har, at du kan sælge for kontanter.

Tips

  • I den grundlæggende regnskabsligning bruges "egenkapital" nogle gange til at beskrive den samlede værdi af egenkapital og passiver, hvilket svarer til værdien af ​​de samlede aktiver.

Stock Basics

Virksomhedsaktier er en form for forretningsmæssig kapital. Et selskab har en ejerskabsstruktur, hvor flere aktionærer ejer brøkdel i virksomheden. Med et offentligt handlet selskab udveksler folk daglig aktier.

For selskabsoperatører er salg af aktier i aktier en metode til at rejse egenkapital til driften af ​​virksomheden. I modsætning til gæld kræver egenkapital ikke tilbagebetaling. Derfor begrænser det ikke selskabets pengestrømme fremadrettet.

For investorer, Køb af aktier er en måde at tjene penge på i erhvervslivet uden at tage en aktiv rolle i operationerne. Fordi mange investorer ejer aktier i et offentligt selskab, er den samlede egenkapital i et offentligt selskab værdien af ​​alle aktier kombineret.