Sådan konverteres en operationel leasing til en kapitaludlejning

Indholdsfortegnelse:

Anonim

En operationel leasing af udstyr eller ejendom regnes ikke som et aktiv for en virksomhed. Virksomheden viser lejebetalinger som en udgift og hævder ikke ejerskab af ejendommen, der er leaset. En kapitalforpagtning indebærer delvis ejerskab af ejendommen. I nogle tilfælde kan en fuldt udbetalt kapitallejekontrakt overføre hele ejendommen til virksomheden. En kapitalleasing regnes som et aktiv. Bestyrelsen for regnskabsaflæggelse har fastsat kriterier for behandling af operationel leasing som kapitallease.

Bestem om lejens levetid overstiger 75 procent af aktivets levetid. Hvis det forventede levetid for det udstyr, du leaser, ligger tæt på lejemålets længde (aktivet vil vare mindre end 25 procent længere end lejekontrakten selv), har du en kapitalleasing og ikke en operationel leasingkontrakt. Behandle lejemålet som et aktiv.

Kontroller for at se, om du vil eje aktivet ved afslutningen af ​​lejekontrakten. Et lejemål til eget arrangement er en kapitallease. Du tæller dette som en kapitalleasing og behandler det som et aktiv. Du kan afskrive aktivet og liste det som en del af virksomhedens værdi.

Spørg om du har mulighed for at købe aktivet til en rabat ved afslutningen af ​​lejekontrakten. Hvis du gør det, så behandle det som en kapitallease. Hvis du ønsker at konvertere en operationel lejekontrakt til en kapital, bedes du have denne mulighed tilføjet til dine vilkår.

Beregn om værdien af ​​lejebetalinger overstiger 90 procent af aktivets værdi. I så fald kan du behandle dette som en kapitallease. Værdien af ​​aktivet skal bestemmes af en rimelig markedsværdi, så afgøre, hvad lignende aktiver sælger til på markedet.

Tips

  • At opfylde et af kriterierne for en kapitalleasing kvalificerer det som et aktiv.

Advarsel

Skattefordele er gunstigere for operationelle leasingkontrakter end kapitalleasing.