Sådan kontrolleres, hvis et kreditkort er gyldigt

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Den gennemsnitlige amerikanske har fire kreditkort i deres tegnebog i henhold til en rapport opført på MSN Money. Hvis du multiplicerer dette beløb med antallet af amerikanske forbrugere, er antallet af kreditkort i omløb enormt. Nogle af disse kreditkort er muligvis ikke gyldige på grund af udløb, deaktivering eller svig. For en købmand er det vigtigt at sikre, at et kreditkort er gyldigt, når det bruges til at behandle en transaktion. For en forbruger er det vigtigt at kun bære kreditkort, der gælder for køb.

Gennemgå kortoplysningerne. Kontroller udløbsdatoen, der er trykt på kreditkortet for at sikre, at kortet stadig er gyldigt. For at kontrollere svindel kan du sammenligne signaturen bag på kreditkortet med et andet signaturkort som et kørekort.

Sammenlign de første cifre på et kreditkortnummer til kendte standarder pr. Kreditkortudsteder. For eksempel på et Discover kreditkort skal du sørge for at de første fire cifre i kreditkortnummeret er 6011. For et MasterCard skal de første cifre være 51, for Visa nummeret skal begynde med en 4, for American Express skal de første tal være være 34, og for Diner's Club skal kortet begynde med 300.

Sørg for, at antallet af cifre i et kreditkortnummer er korrekt. Diner's Club-kreditkort skal have 14 cifre, American Express-kort skal have 15 numre, et Visa-kreditkort skal have 13 eller 16 cifre, et MasterCard skal indeholde 16 cifre, og et Discover-kort skal have 16 numre.

Udfør en checkcifferberegning baseret på Luhn-algoritmen. For et kreditkort, der har et ulige antal cifre, multiplicer du hvert andet enhedsnummer med 2, begyndende med det andet ciffer i kortnummeret. For ethvert beløb, der er 9 eller derover, trækker du nummeret fra 9. Tilføj de individuelle tal på kortet, og summen skal være delt med 10 for at kortnummeret skal være gyldigt. Den samme beregning kan foretages for et kort med et lige antal cifre. I stedet for at starte med det andet ciffer for fordobling starter du med det første ciffer på et jævnt nummereret kort.

Prøv at behandle kortet via en kreditkort terminal. De fleste ugyldige kreditkort kan ikke behandle en transaktion på baggrund af det elektroniske svar, der blev modtaget, når man forsøgte transaktionen. Du skal muligvis kontakte din kreditkortprocessor for at afkode eventuelle fejl svar du modtager på terminalen.

Tips

  • Hvis du tvivler på et korts gyldighed, skal du kontakte din kreditkortprocessor eller virksomhed for en realtidskontrol.

Advarsel

Svigagtige transaktioner kan koste købmænds penge, hvis de ikke udfører grundlæggende sikkerhedskontroller som at gennemgå signaturgyldigheden.