Sådan sikrer du et patent

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du er en opfinder med et nyt produkt eller en ny produktidé, er du chancen for at beskytte din opfindelse ved at sikre et patent. Ifølge US patent- og varemærkestyrelsen giver et patent en opfinder ejendomsretten til en ny opfindelse, herunder "retten til at udelukke andre fra at fremstille, bruge, tilbyde til salg eller sælge" opfindelsen.Etablering af dit patent forhindrer ikke andre i at krænke din opfindelse, men det hjælper med at etablere dine juridiske rettigheder, hvis de gør det.

Elementer du skal bruge

  • En patenterbar opfindelse eller proces

  • Understøtter tegninger, diagrammer eller anden dokumentation

  • $ 810 patent søgning gebyrer

  • $ 545 ansøgningsgebyrer

  • $ 755 udstedelsesgebyrer

Bekræft, at din opfindelse er patenterbar. U.S. patentloven angiver, at en ny eller forbedret maskine, proces, sammensætning eller fremstillingsartikel kan patenteres sammen med dekorative mønstre og nye plantehybrider. Abstrakte ideer, litterære eller kunstværker, fysiske processer eller naturlov og ubrugelige genstande (maskiner, der ikke rent faktisk virker), er ikke patenterbare.

Kontrollér, at din opfindelse vil blive betragtet som en roman (inkorporerer en ny funktion eller et koncept), ikke klart (som flydende is), er tydeligt beskrevet i bestemte termer og er nyttigt til noget formål. Din opfindelse skal faktisk eksistere for at opfylde denne endelige test.

Bestem hvilken type patent du har brug for: Et designpatent (f.eks. Til skulpturelle møbler), et patent på en ny hybrid eller type plante eller et brugs patent, der dækker nye eller forbedrede maskiner, processer, kompositioner og fremstillingsartikler. Du skal også beslutte, om du vil fil for et globalt patent eller for en, der kun er gyldig i USA.

Har en patentsøgning udført for at sikre, at din opfindelse ikke krænker eller duplikerer et andet patent. Du kan ansætte en patentadvokat til at udføre denne service, eller Patent- og Varemærkestyrelsen vil søge efter dig for et gebyr på $ 810.00 (fra november 2010).

Forbered din patentansøgning. Patentansøgninger er komplekse dokumenter, og Patent- og Varemærkestyrelsen anbefaler, at du ansætter en "registreret advokat eller agent" for at fuldføre din ansøgning. Sørg for at ansætte en advokat, der har specialiseret sig i patentlovgivning, da dette specialiserede område ikke er kendt for advokater, der aldrig tidligere har været involveret i patentarbejde.

Indsend din udfyldte patentansøgning med det relevante behandlingsgebyr. Den gennemsnitlige behandlingstid for en ny patentansøgning fra november 2010 er et år, men denne tidsperiode kan strække sig til op til tre år for nogle specialpatenter.

Hvis din patentansøgning accepteres og et patent er givet, skal du indsende de udstedelsesgebyrer og publikationsgebyrer, der kræves for at modtage dit patent. Hvis bevilget, vil dit patent være gældende fra den dato, det blev indgivet, snarere end godkendelsesdatoen.