Sådan Sue en web-baseret forretning

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Sådan Sue en web-baseret forretning. At indgive en retssag mod en webbaseret virksomhed er ikke så forskellig fra at indgive enhver anden form for virksomhed. Den vanskelige del er at finde ud af, hvem man rent faktisk skal sagsøge og hvor man skal indgive din jakkesæt.

Sue en web-baseret forretning

Indsamle så mange oplysninger som muligt om ejerne af den virksomhed, du ønsker at sagsøge. Mange web-baserede virksomheder holder meget af deres information privat. Du bør forsøge at opnå i det mindste navnene på alle ejere, virksomhedsadressen og alle telefonnumre.

Bevar optegnelser over alle kontakter med virksomheden. Du skal bruge disse dokumenter til at bevise din sag.

Beslut dig, hvor du skal sagsøge. Du skal indgive retssagen i den rigtige jurisdiktion, og din lokale ret er muligvis ikke tilstrækkelig til en sag mod en webbaseret virksomhed.

Overvej at ansætte en advokat til at indgive din sag i sagsøgtes stat, hvis det involverede beløb er betydeligt (over $ 25.000), og den personlige jurisdiktion er i spørgsmål. Dette sparer tid kæmper over jurisdiktion og gør samlingen lettere.

Kontroller, om andre har samme klage som dig. Du kan muligvis finde en klassedragt til at deltage.

Bestem jurisdiktion, når det hævder en web-baseret forretning

Undersøg om den web-baserede forretning, du ønsker at sagsøge, har forretningslicenser eller fysisk tilstedeværelse i din stat. Drift af et lager, butik eller kontor hvor som helst i staten, etablerer let personlig kompetence, så du kan sagsøge i din hjemstat.

Læs det fine print! Mange web-baserede virksomheder har en bestemmelse om, at du skal løse eventuelle uoverensstemmelser i en bestemt stat. Du har muligvis ubetinget accepteret dette ved at acceptere en privatlivspolitik eller andre vilkår, når du køber et køb. Montana og Idaho accepterer ikke denne bestemmelse for at bevise jurisdiktion, som ofte kan virke til din fordel i disse stater.

Bevis virksomheden har "rimelig kontakt" i den jurisdiktion, du ønsker at sagsøge. En domstol kan have jurisdiktion over en virksomhed i en anden stat, hvis virksomheden har et betydeligt antal klienter eller repræsentanter i den pågældende stat.

Tips

  • Hvis du har betalt for køb eller service med et kreditkort, skal du kontakte dit kortfirma for at se, om det kan hjælpe dig med eventuelle uoverensstemmelser.

Advarsel

At suge en web-baseret forretning i et andet land kan være ret kompliceret. Selv i en vellykket retssag kan det være svært at indsamle eller opretholde dom.