Sådan bliver du en importkonsulent

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Import og eksport af råvarer er en økonomisk lukrativ industri, der tiltrækker mange små virksomheder. Alligevel kan denne industri også præsentere mange udfordringer og kompleksiteter for dem, der lige er begyndt. En importeksportkonsulent spiller en væsentlig rolle for at styre virksomheder om emner som takster, forsikring, forsendelse, kvoter og overholdelse af forretningsskat. At blive importeksportkonsulent eller specialist indebærer at opnå den fornødne uddannelse, udbrede kendskab til branchen og markedsføre dine tjenester.

Få en fireårig bachelorgrad, hvis du ikke har gjort det endnu. Optag hovedfag inden for områder som økonomi, forretningsadministration og ledelse. Koncentrere sig om kurser som eksport, toldbestemmelser, forretningsret, penge og bankvirksomhed.

Tag mindst to års fremmedsprog. Tage i betragtning, at import eksport karrierer er meget konkurrencedygtige; taler et større fremmedsprog vil give dig en fordel i forhold til andre i dette karriereområde.

Få erfaring i mindst fem år. Start helst som praktikant eller praktikant med et firma med globale operationer. Forhør dig med den internationale handel division af din stats handelsministerium om oversøiske praktik muligheder. Brug din praktikoplevelse for at lære om branchen og få dig positioner i import eksportfirmaer.

Arbejde med konsulentfirmaer også som led i at få erfaring. Gør nyttige faglige kontakter med kunder som virksomheder og andre import eksportvirksomheder; Dette vil tjene dig til at oprette en kundebase, hvis du beslutter dig for at blive selvstændig.

Bliv selvstændig importeksportkonsulent, når du har en stor viden om branchen. Markedsfør dine tjenester ved at kontakte dit netværk af tidligere kunder og branchefolk for at få dine første høringsopgaver. Vær et gratis informativt seminar om international handel for at tiltrække virksomheder, der ønsker at komme i gang i import- og eksportindustrien.

Tips

  • At opnå en Toldmæglerlicens vil øge din omsættelighed. Testen er ret detaljeret og gives to gange om året på distriktets toldkontorer.