Gyldighed og pålidelighed af fokusgrupper

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Ifølge Lehigh-webstedet giver en fokusgruppe mulighed for at få feedback og information fra en gruppe kunder. Fokusgrupper kan bruges i mange typer forskning og kan give nyttige oplysninger. Men det er vigtigt at gennemføre dem på en måde, der gør dem pålidelige og gyldige.

Introdcution til fokusgrupper

I en fokusgruppe mødes en gruppe på ca. 10 personer med en moderator i en guidet diskussion baseret på et sæt forskningsspørgsmål. Der lægges vægt på at få detaljerede synspunkter over deltagerne, snarere end at få korte svar fra en større gruppe, som det sker med strukturerede interviews og andre metoder.

Pålidelighed af fokusgrupper

Pålidelighed er i hvilket omfang en foranstaltning (som en fokusgruppe) er nøjagtig og replikerbar. Med fokusgrupper kan det dreje sig om, om en anden fokusgruppe af lignende men forskellige mennesker ville give tilsvarende svar. Fokusgrupper har ofte problemer med pålidelighed. Disse kan mindskes, hvis moderatoren er højtuddannet, og hvis spørgsmål er relativt specifikke.

Fokusgruppernes gyldighed

Gyldighed er i hvilket omfang en foranstaltning måler, hvad den påtænker at måle. For fokusgrupper kan det betyde, om det er rimeligt sikkert, at folk taler om, hvad du tror, ​​de taler om. Fokusgrupper har en tendens til at være stærke på validitet.