Hvor ofte stiger Prime Rate?

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Renterne måler prisen på penge: Når satser stiger, er det dyrere at låne. Udvidelse af kredit til kunder er en grundlæggende motor med økonomisk aktivitet og vækst, men alle långivere - banker, kreditkortselskaber, realkreditinstitutter og andre pengeinstitutter - har brug for a benchmarkindeks at fastsætte satser de skal opkræve. For de fleste betyder det at konsultere prime rate.

Prime Rate Survey

Prime sats er et bankbetegnelse, der refererer til renten opkrævet af en långiver til sine mest kreditværdige kunder. En konsensus prime sats offentliggøres dagligt af Wall Street Journal, nationens førende finansielle avis. Det Tidsskrift undersøgelser, der fører banker regelmæssigt til at spørge om deres nuværende primære rente. I de fleste tilfælde er denne sats bundet af bankerne til den føderale fondsmål, fastsat af Federal Reserve Open Market Committee. Fødevarefonden er renten for kortfristede lån fra Federal Reserve til bankerne. Fra maj 2015 havde Federal Reserve holdt målrenten på 0,25 procent siden december 2008. Når kursen for fodermidler stiger, stiger primærkursen med den.

Ændringer i Prime Rate

Prime priser og lån

Den højeste prime rate på heltid var 21,5 procent, der blev nået i december 1980. Den primære rente giver en reference for långivere, når de fastsætter de satser, de opkræver låntagere. I 1980 var det derfor ret dyrt at låne, mens det i 2015 var meget billigere. Kreditkortselskaber sætter typisk renten på deres konti på prime plus, hvilket betyder en fast sats ud over den offentliggjorte prime rate. Forpagtninger og auto lån også følge prime sats, selv om satser på disse sikret lån er lavere end dem på kreditkort og andre usikrede konti. Renterne kan også variere med lokale økonomiske forhold, efterspørgslen efter lån og konkurrence blandt långivere til erhvervslivet. Variabel rente lån Generelt følger et andet indeks, der kaldes Cost of Funds Index eller COFI.