Definitionen af ​​en købsaftale

Indholdsfortegnelse:

Anonim

En købsaftale er en juridisk kontrakt mellem en køber og en sælger - undertiden angivet i kontrakten som "køber" og "sælger" - hvor sælgeren sælger et angivet antal aktier til en angivet pris. Aftalen er et bevis på, at salget og dets vilkår var aftalt.

Kontrakt

En købsaftale er en forretningskontrakt. En kontrakt advokat udarbejder aftalen, og både køber og sælger underskriver og aftaler aftalen i nærværelse af to vidner. Ved at underskrive aftalen om køb af aktier, anerkender begge parter, at salget finder sted på en sådan måde til en sådan pris og på de fastsatte betingelser.

Formål

Formålet med en købsaftale er at sikre, at aftalen finder sted, da begge parter forventer det. Hvis en af ​​parterne forsøger at ændre prisen eller antallet af aktier eller pålægge nye eller uventede betingelser, kan den anden part fremlægge kontrakten, som begge parter er lovligt forpligtet til at overholde efter underskrivelsen.

juridiske aftaler

Den nationale venturekapitalforening fastslår, at de vigtigste punkter i en købsaftale er navne på køber og sælger samt pris og antal aktier. Sideleggesider ledsager ofte disse ting, hvorledes prisen bestemmes, hvordan aktierne skal betales og leveres, overdragelsen af ​​ejerskab og eksplicit fjernelse af køber og sælger fra ethvert andet ansvar over for hinanden.

Brug

Aktieaftaler kan anvendes i ethvert tilfælde, hvor en person eller enhed sælger aktier til en anden. Aftalerne anvendes mest, når de pågældende aktier overføres til enheder i to forskellige lande under to forskellige retssystemer, eller når aktierne sælges uden for en standard handelsplatform eller uden for en børs.