Kan et retssag udligningsbud blive ophævet?

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Størstedelen af ​​civile retssager er løst gennem afvikling. En løsning er en kontrakt mellem parterne i en retssag, der afslutter sagen uden en retssag. Sagsøgeren accepterer typisk at afvise sagen, og sagsøgte indvilliger i at betale sagsøgeren en vis sum penge. Når parterne når en aftale om afvikling, bliver det en bindende kontrakt, som kun kan afskediges af begrænsede grunde, som f.eks. Bedrageri fra en af ​​parterne. Men et afviklingsbud er bare det - et tilbud. Et tilbud bliver ikke en bindende kontrakt, før den anden side accepterer det.

Kontraktdannelse

I henhold til grundprincipper for aftaleret udarbejdes en kontrakt, når der er tilbud på den ene side, accept af den anden og aftalen understøttes af passende "overvejelse", hvilket betyder, at begge parter udveksler noget af værdi. Medmindre den person, der udbyder tilbuddet ("tilbudsgiver") angiver, at hans tilbud udløber på et bestemt tidspunkt, forbliver et tilbud åbent til den anden side ("aktøren") afviser det. Hvis modtageren foretager et modforslag som svar på et tilbud, fungerer det som en afvisning af det oprindelige tilbud. Det nye forslag bliver et tilbud, hvorefter den anden part kan acceptere eller afvise.

forhandlinger

Parterne i en retssag udveksler typisk flere tilbud og modtilbud, inden de når en løsning. For eksempel kan sagsøgeren fortælle sagsøgte, at han er villig til at acceptere $ 1.000 for at afklare sagen. Hvis sagsøgte reagerer på, at han er villig til at betale $ 100 for at bosætte sig, anses sagsøgerens oprindelige forslag for afvist, og sagsøgeren kan derefter hæve eller sænke sit næste forslag, som han finder passende. Med andre ord slog saksøgtens modforslag ud sagsøgerens tilbud om at betale for $ 1.000, og sagsøgeren behøvede ikke at forlade tilbuddet på bordet.

Tilbagekalde et tilbud

Hvis en part i retssagen fremsætter et forslag om at afhjælpe sagen, og den anden side ikke reagerer, kan den part, der har afviklet tilbuddet, tilbagekalde det, selvom modtageren ikke har afvist tilbuddet direkte. Kontraktslov giver en person mulighed for at tilbagekalde et tilbud til enhver tid indtil det er accepteret, medmindre tilbuddet specifikt angiver, at det vil forblive åbent for en bestemt tid. Dette beskytter modparten fra at skulle vente på ubestemt tid for den anden side til at træffe en beslutning.

Sæt det i skrivning

Mange går ud fra, at en afregningsaftale ikke er bindende, før den er underskrevet af begge parter. Det er normalt ikke sandt. Når der er et "sindsmøde", der betyder, at begge parter forstår og accepterer vilkårene i kontrakten, dannes en bindende kontrakt, selv om aftalen er mundtlig. Ikke desto mindre er det sædvanligt og klogt at sætte afviklingsaftaler skriftligt for at undgå senere tvister om vilkårene i aftalen.

Anbefalede