Sådan stiller du en sang til radiostationer

Indholdsfortegnelse:

Anonim

At få en sang spillet på radioen er ikke så hård som den plejede at være. Med fremkomsten af ​​internetradio, uafhængige universitetsstationer og lokale radiostationer, der springer op i små byer, er en person, der pitcher en sang til radio, en god chance for at få noget airplay. Du skal lave en plan og følge nogle enkle retningslinjer, og du kan lykkes i at få stationer til at afspille din sang mindst én gang.

Bestem din genre. Radio stationer etablerer deres identiteter ved at vælge en genre af musik og holde sig til det. Send ikke rap musik til en rock n 'roll station, og send ikke land til en jazz station. Lyt til en række stationer, og øve med at identificere de genrer, de spiller. Bestem hvilken genre din musik bedst passer til.

Udvikl en målliste over radiostationer. Brug et websted som f.eks. Radio-Locator-webstedet til at finde alle de stationer, der afspiller din musikstil. Dette bliver din marketingliste.

Find programdirektørernes navne. Hver radiostation har en programdirektør, der vælger den musik, stationen vil spille. Store stationer spiller normalt kun etablerede kunstnere, men små stationer har ofte programdirektører, som vil lytte til ny musik. Online-websteder som Radio-Locator liste programdirektørernes navne og adresser.

Send din cd med en sang på den til hver programdirektør. Medtag et kort biografi af kunstneren og en beskrivelse af, hvilken slags svar sangen har fået lokalt. Nogle stationer vil lade dig sende en MP3 til din sang, og hvis de kan lide det, vil de skrive til dig og bede om en cd af højere kvalitet.

Tips

  • Få din fanbase til at ringe og anmode om din sang, når en radiostation begynder at afspille den.