Sådan beregnes en one-way ANOVA test på en TI-84

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Mens matte lærere og statistik professorer kan bære dig fra at bruge den praktiske TI-84-kalkulator på test og quizzer, er du langt forbi det nu. Når du træffer økonomiske beslutninger for din virksomhed, kan dette værktøj komme i brug. Med blot et par knapper kan du lave komplicerede beregninger for at sikre, at du er på rette spor. Et eksempel på dette er med envejs ANOVA testen.

Hvad er One-Way ANOVA Test?

ANOVA står for "Analysis of Variance", som er en statistisk metode, som Ronald Fisher opdagede i 1918. Der findes flere forskellige måder at implementere denne statistiske analyse på, herunder envejsprøven. Denne test bruger kun en uafhængig variabel.

One-Way ANOVA testen giver dig mulighed for at analysere to grupper og en uafhængig variabel for at se, om der eksisterer et forhold mellem grupperne. Det er meningen at være et tankeeksperiment, der giver dig mulighed for at bestemme den rigtige vej til din virksomhed. For eksempel kan en producent forsøge at bestemme mellem to forskellige oprettelsesmetoder med en stor forskel. I stedet for at gætte, hvad der ville koste mere penge, kan One-Way ANOVA testen bestemme den mest effektive metode.

Hvad er TI-84?

Selvom mobiltelefoner, fjernsyn og andre teknologier har ændret sig meget i løbet af det sidste årti eller så, har TI-84-kalkulatoren været stort set den samme. Mens udseendet og funktionerne ikke er ændret, forbliver det lige så relevant i dag som det var, da Texas Instruments udgav det i 2004. Som en professionel kan du bruge denne smarte maskine til nemt at foretage vigtige beregninger.

Typisk kan du købe denne lommeregner for mellem $ 90 og $ 120 online og i butikker. Selvom det kan virke som et stort prismærke for noget som en lommeregner, er det vigtigt at bemærke, at TI-84 gør meget mere end den grundlæggende kalkulatorapp på din telefon. Med denne maskine kan du plotte grafer, lave statistisk analyse og let udføre ANOVA testen. Den er også tilgængelig som en downloadbar app til din smartphone.

Hvordan man laver beregningen

Hvis du er klar til at beregne nogle data og træffe nogle beslutninger, skal du komme ud af din troværdige TI-84 og gennemføre følgende trin. Først skal du åbne datatabellen. For at gøre dette skal du trykke på knappen, der siger "Stat edit." På dette tidspunkt kan du indtaste dataene fra dine tests. Når alle numrene er på plads på bordet, skal du trykke på "Stats" og derefter "Tests". En menu vil dukke op med flere forskellige test muligheder. Vælg ANOVA.

Tag de lister, du lægger sammen med det første skridt, og indtast dem her. Det skal vises som "ANOVA (L1, L2)." Når det er på plads, skal du trykke på "Enter". Det er så simpelt som det.