Hvad er formålet med de fire sidste cifre af et socialt sikkerhedsnummer?

Indholdsfortegnelse:

Anonim

I modsætning til hvad mange tror, ​​er Social Security-numre ikke en tilfældigt udstedt gruppe på ni cifre. At forstå, hvordan de fem første cifre er tildelt, er afgørende for at forstå betydningen af ​​de sidste fire cifre i nummeret.

Arealnummer

De første tre cifre i Social Security nummeret kaldes område nummer og er tildelt efter geografisk placering. Socialstyrelsens Baltimore-kontor tildeler nummeret baseret på postnummerets adressekode.

Gruppe nummer

De midterste to cifre - kendt som gruppens nummer - spænder fra 01 til 99, men er ikke tildelt i efterfølgende rækkefølge. SSA tildeler først ulige tal fra 01 til 09 og derefter lige tal fra 10 til 98 inden for hvert områdenummer tildelt staten. Når alle tal i gruppe 98 i et bestemt område er brugt op, anvendes de lige grupper på 02 til 08 efterfulgt af ulige grupper 11 til 99.

De sidste fire cifre

De sidste fire cifre er serienumre og udstedes efter hinanden fra 0001 til 9999. Mange banker, virksomheder og arbejdsgivere bruger de sidste fire cifre til identifikationsformål og bruger ikke hele nummeret på grund af risiko for identifikation af tyveri.

Betydningen af ​​de sidste fire cifre

Da de sidste fire cifre i Social Security-nummeret udstedes i rækkefølge, er de den mindst gættelige del af dit nummer. Serienummer 0000 bruges aldrig.

Myter

Ingen del af socialsikringsnummeret angiver en persons race, ej heller er nummeret genbrugt, når nogen dør.