Hvad er forskellen mellem en kontrakt og et forslag?

Indholdsfortegnelse:

Anonim

En kontrakt skal indeholde fire elementer, der skal kunne håndhæves: et tilbud, overvejelse, accept af tilbuddet og fælles aftale af de involverede parter. Et forslag er simpelthen et tilbud designet af en part og tilbydes en anden til at levere en løsning eller service, eller at lave et salg. På disse fordele alene, Et forslag kan ikke håndhæves på den måde, som en kontrakt er. Men ifølge Austin, Texas advokat W. Michael Murray, da Parterne er enige om nøgleelementer I et forslag begynder de lovlige og eksigible linjer i et forslag at afspejle kontraktens.

Kritiske kontraktkomponenter

Tilbud eller forslag

Et forslag er ofte et af de skridt, der træffes, der fører til en kontrakt. Den indeholder det tilbud, der er nødvendigt for at en kontrakt kan eksistere. En part tilbyder eller foreslår at gøre noget, som den anden part har brug for eller ønsker. Det kan sælge en vare eller udføre enhver form for service, fra at skrive en bog til rengøring af et hus.

Tips

  • Et tilbud ikke at gøre noget kan også være en gyldig del af en kontrakt.

Overvejelse eller noget af værdi

Hvis nogen tilbyder at betale dig $ 5.000 for at skrive en bog, tilbyder han dig noget af værdi i bytte for dine tjenester - kendt som betragtning. Penge er en tydelig indikation af vederlag i en kontrakt, men ikke den eneste. Overvejelsen skal kun have værdi for parterne i kontrakten; hvad du vil have i bytte for en tjeneste, er måske ikke noget, din nabo eller kollega vil have. Det kan være et løfte om at gøre noget i bytte for noget andet. Overvejelse er, hvad lokker de involverede parter at indgå en kontrakt.

Tips

  • Nogle gange udveksler parterne nominel vederlag, f.eks. $ 1, for at sikre, at overvejelser er tydelige i deres udveksling for at bevise, at der findes en kontrakt.

Klar accept og gensidig aftale

Begge parter skal acceptere betingelserne i kontrakten - a gensidig accept. Denne accept kan måles ved betaling, ord eller udførelse af ydelserne som beskrevet i kontrakten. Hvis en part accepterer betingelserne, men den anden kun accepterer en del, eller forsøger at ændre en del af det, end det tilbud, der ligger til grund for kontrakten, ikke er blevet accepteret. I stedet er det blevet afvist og erstattet med et modtilbud.

Gensidig og fuldstændig aftale kan blive uklar. Ifølge Murray kan en kontrakt fuldbyrdes, hvis parterne er enige om de væsentlige spørgsmål i en kontrakt selvom disse spørgsmål ikke udgør alle vilkårene. Dette er særlig vigtigt i mundtlige kontrakter. Hvis to parter kun enedes om kontraktens materielle vilkår, kunne en domstol udtale sig om, at kontrakten kunne fuldbyrdes, selv om ikke alle kontraktbetingelser var opfyldt. Retten ville afgøre, om vilkårene var væsentlige - eller afgørende for dannelsen og accepten af ​​kontrakten.

Tips

  • Ikke alle stater anerkender mundtlige kontrakter som gyldige i alle tilfælde, især i fast ejendomstransaktioner.

Hvad et forslag gør

Et forslag giver en løsning på et problem, eller fylder et behov eller et ønske. De fleste forretningsforslag er skrevet for at lave et salg, ikke fuldbyrde en. I sig selv -en Forslaget har ingen bindende lovlighed. Hvis du udarbejder et forslag til et andet firma, der tilbyder at skrive en bog, producerer en video og skriver 12 pressemeddelelser, kan din forhandler kun acceptere en del af forslaget eller acceptere tjenesterne for en anden betalingsordning. Hvis det sker, afviser han dit forslag som angivet og præsenterer en counter-tilbud. Dette danner grundlag for en kontrakt, der klart beskriver, hvad du begge fandt gensidigt acceptable i forslaget.

Hvor linjer bliver sløret

Et forslag kan blive en kontrakt, hvis den anden part accepterer at acceptere forslaget i sin helhed, selvom du ikke har skrevet kontrakten skriftligt, der formelt skitserer de aftalte betingelser. Ifølge Murray er et af de mest kendte tilfælde, der viser, hvordan dette kan ske Texaco v. Pennzoil. Selv om sagen fandt sted i 1980'erne, står det stadig som et eksempel på, hvordan en domstol kan bestemme, at en kontrakt kan fødes, når to parter accepterer materielle betingelser for et forslag.

I Texaco v. Pennzoil, Indvilligede Pennzoil i at købe aktier i et andet olieselskab til en gensidigt acceptabel pris. Efter at have accepteret at sælge aktierne, tilbød Texaco selskabet en højere pris og købte de aktier, som blev lovet til Pennzoil. Pennzoil vandt sin juridiske sag om, at der var kontraktbrud.

Murray bemærker også, at foreløbige dokumenter som hensigtserklæringer eller forståelseserklæringer ikke er ment at være bindende for begge parter, men kan bruges til at pege på en aftale, hvis tingene går galt.

"Så når vi advokater udarbejder foreløbige notater, går vi let overbord, idet vi gør det klart, at ingen af ​​parterne har til hensigt at være bundet af vilkårene i memorandummet, og at begge parter repræsenterer, at der stadig er væsentlige spørgsmål, der ikke er aftalt, "sagde Murray.