Sådan regner du for en aktiveret leasing på en pengestrømsopgørelse

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Når et firma lejer et fysisk aktiv, såsom en kontorbygning, kan den klassificere udgiften som drifts- eller kapitalleasing. Leje af et aktiv betragtes som kapital, hvis leasingudgifterne klassificeres som et køb, ejendomsretten overdrages til leasinggiveren eller lejeperioden overstiger 75 procent af aktivets monetære værdi. I pengestrømsopgørelsen registreres udgifterne til en kapitalleasing under drifts- og finansieringsaktiviteterne.

Elementer du skal bruge

  • Hovedbog

  • Lease udsagn

Find ud af, hvor meget af lejebetalingerne for regnskabsåret blev anvendt til hovedstol og renter. Adskille de to dollarbeløb fra enten lejebeløbet eller hovedbudgeten for gældsforpligtelser. Hovedreglen er hvor alle regnskabsforretninger registreres, herunder indkomne indtægter og udbetalinger. Pengestrømme registreres som debiteringer, og kontantudløb registreres som kreditter.

Beregn det samlede beløb af primære leasingydelser. Det samlede beløb af lejebetalinger, der indbetales til revisor, skal registreres som en kontant udstrømning under finansieringsaktiviteter. En pengestrømsopgørelse er et resumé af et selskabs pengestrømme og udstrømninger i en bestemt periode. Det er opdelt i tre sektioner: driftsaktiviteter, finansieringsaktiviteter og investeringsaktiviteter. En pengestrømsopgørelse hjælper investorer med at bestemme kilderne til et selskabs likviditet.

Anmærk det samlede beløb for primære leasingydelser under sektionen for finansieringsaktiviteter. En kapitaludgifter betragtes som gæld, ligesom en person ville betragte et billån som personlig gæld. Det samlede beløb af primære leasingydelser kan skrives som kapitalleasing. Da betalingerne betragtes som en kontant udstrømning, vil beløbet blive fratrukket eventuelle pengestrømme under finansieringsafsnittet for at nå frem til nettopengestrømmen fra finansieringsaktiviteter.

Beregn det samlede rentebeløb. Dette beløb skal indregnes under aktivitetsdelen af ​​pengestrømsopgørelsen. Rentebetalinger betragtes som en kontant udstrømning, da de er en omkostning. Hovedleasingydelser betegnes som finansieringsaktiviteter, da en gæld er akkumuleret for at opnå et væsentligt aktiv. Renteudbetalinger betragtes som omkostninger til drift af en virksomhed.

Anmærk det samlede beløb for rentebetalinger under driftsaktiviteter sektionen. Beløbet kan skrives som rentetilgodehavender under kontant udløb. Renteudbetalinger vil blive fratrukket eventuelle pengestrømme registreret for at nå frem til nettopengestrøm fra driften.