Virkningen af ​​goodwill på en aktionærs egenkapital

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Goodwill kan have indirekte indflydelse på aktionærens egenkapital, fordi den er baseret på den opfattelse, at virksomheden har et solidt omdømme, popularitet og eller et bedre produkt end konkurrencen. Denne konkurrencefordel har potentialet til at resultere i øget salg og øget tilbageholdt indtjening, som kunne fordeles mellem aktionærer. Fordi goodwill ikke har direkte indflydelse på indtjeningsaktiviteter, bliver det ikke en tilbageholdt indtjening og kan ikke distribueres til aktionærer.

Goodwill

Goodwill er et immaterielt aktiv, der bestemmes ud fra omdømme og indkomstpotentiale i en virksomhed. Det er subjektivt baseret på virksomhedens opfattede værdi. For eksempel, hvis en potentiel køber overvejer at købe en detailbutik, der genererer betydelig trafik baseret på historisk salg såvel som opfattet popularitet, ville han eller hun være villig til at tilbyde en pris højere end aktivernes retlige markedsværdi. Goodwill er lig med købsprisen minus de samlede aktiver.

Aktionærens egenkapital

Ejerne af en virksomhed har en finansiel investering eller interesse i virksomheden. Bidrag fra ejere eller partnere plus tilbageholdt indtjening udgør lagerindehaver. Bidragene eller ejerinvesteringen betegnes også som stamaktie. Bevaret indtjening ligeindkomst med fradrag af udgifter for en given periode og er som regel en afsluttende regnskabspost, der opstår i slutningen af ​​et regnskabs- eller kalenderår. Da beholdt indtjening i det væsentlige er selskabets nettoindkomst, er det op til aktionærerne at afgøre, om disse indtægter vil blive fordelt eller geninvesteret i virksomheden.

Direkte påvirkning af goodwill på aktionærens egenkapital

Materielle aktiver plus goodwill er lig med summen af ​​passiver og egenkapital. Da goodwill ikke er et aktiv, der er skabt af indkomstaktiviteter, bliver det ikke en del af beholdt indtjening. Som følge heraf kan den ikke fordeles mellem aktionærer. Goodwill påvirker ikke direkte aktiekapitalen.

Årsregnskab og Goodwill

Regnskaber for alle forretningsenheder er repræsenteret gennem regnskabsmæssig ligning, der definerer forholdet mellem virksomhedens aktiver, passiver og egenkapital. Aktiver er lig med passiver plus egenkapital. Forpligtelser er beløb, der skyldes virksomheden i form af lån, kreditlinjer eller gældsforpligtelser. Egenkapitalen er interessenternes økonomiske interesse i selskabet, baseret på bidrag og beholdt indtjening. Balancen er regnskabet, som viser dette forhold tydeligt. Aktiver omfatter kontanter, tilgodehavender, ejendom eller udstyr ejet af virksomheden og goodwill. Af disse betragtes goodwill som immateriel, da den ikke har en objektiv fair markedsværdi.