Hvad er betydningen af ​​overskud?

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Forskellige former for overskud spiller en stor rolle i produktion og salg. En form for overskud kan holde et selskab flygtigt og blomstrende, mens en anden kan medføre fald i salget og øget økonomisk tab. Virksomheder skal tage højde for hver slags overskud, når de producerer og prissætter deres varer for at maksimere forbrugerkøb og overskud og minimere tab.

Udbud og efterspørgsel

Begrebet udbud og efterspørgsel er grundlæggende og næsten universelt inden for økonomi. Begge disse faktorer bestemmer markedsprisen for et produkt. Udbuds- og efterspørgselsloven fastslår, at jo mindre udbud der er for et produkt, desto mindre er efterspørgslen. Den modsatte sætning er også sandt. Med hensyn til udbuds- og efterspørgselskurven resulterer derfor et simpelt overskud af varer i større udbud, hvilket fører til mindre efterspørgsel efter produktet. Dette er normalt dårlig for salget, da det tvinger virksomhederne til at sænke deres priser for at sælge deres overskudsposter; så med hensyn til simpelt udbud og efterspørgsel er overskud uønsket.

Forbrugeroverskud

Ideen om forbrugernes overskud er baseret på, hvad et givet produkt er værd for en forbruger. Hvis en forbruger mener, at et bestemt produkt er værd $ 20, er det usandsynligt, at han betaler $ 25 eller endda $ 21 for det. Men hvis hun finder varen til salg for $ 15 og køber den, er forskellen på $ 5 mellem hvor meget hun troede det var værd, og hvor meget hun betalte for det, er hendes forbrugsoverskud. Denne forskel er baseret på, hvor meget nydelse og tilfredshed hun fik fra produktet; i dette tilfælde var forbrugernes overskud 5 dollar.

Producentoverskud

Producentoverskud er stort set overskud. Hvis et bestemt produkt koster et firma $ 10 til at lave, og virksomheden sælger produktet for $ 10, er selskabets producentoverskud nul. Det betyder, at virksomheden ikke har opnået fortjeneste ud af produktet. Men hvis produktet koster 10 dollar at lave, og virksomheden markedsfører produktet til 15 dollar, er producentens overskud 5 dollar. Hvis virksomheden markedsfører produktet på $ 20, så producerer hvert solgt produkt 10 USD af overskud.

Prissætning Produkter

Udbud og efterspørgsel, forbrugernes overskud og producentoverskud spiller en rolle i, hvordan virksomheder pris og markedsfører deres produkter. Et af de primære mål for et givet firma er at tjene penge på deres produkter. Derfor har virksomheder som mål at inddrage så stort et producentoverskud som muligt. De gør dette ved at øge forskellen mellem, hvad de har betalt for at producere produktet og hvad de markedsfører produktet til. Men mængden af ​​penge, de kan markedsføre et produkt afhænger af forbrugernes overskud. En forbruger betaler ikke $ 25 for en vare, han mener, kun er værd $ 20.