Hvordan fungerer en skrivemaskine funktion?

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Beskrivelse

Forud for tekstbehandlingsmaskiner blev skrivemaskiner almindeligt anvendt til at oprette skrevet dokumenter. Skrivemaskiner har typisk et velkendt design. Dette omfatter et tastatur, hvor en eller to bogstaver eller symboler er repræsenteret på hver tast. Hver nøgle har en bjælke med indrykket af et bogstav eller symbol markeret på kanten. Hver stregnøgle har typisk to eller tre forskellige markeringer, der hver svarer til den lille eller aktiverede version af et bestemt bogstav eller et symbol, såsom et tegnsæt eller et tal. Skrivemaskinen indeholder også en gummirulle, kaldet en plade, der er placeret i skrivemaskinens hoved, lige over stregnøglerne og en rulle bånd eller carbon tape, der passerer gennem en åbning, hvor stangnøglerne rammes. Både pladen og båndet placeres på en måde, hvorpå tasterne rammer papiret og efterlader et indrykket indrykning af tegn.

Fungere

Mens skrivemaskinens funktion kan virke enkel, er der en række forskellige processer, der forekommer samtidig, som gør maskinen funktionen effektivt. Først placeres et ark papir og rulles derefter ind i pladen ved hjælp af en drejeskive på pladen. Justeringer for indrykning og papirmarginer indstilles derefter ved hjælp af metalmarkører, der findes langs en linjal lige under pladen. Dette sætter begrænsning for skrivemaskinen, når den bevæger sig fra den ene ende til den næste. Når en nøgle slås, bevirker bevægelsens tryk den tilsvarende bjælke for at slå blækbåndet. Denne kraft giver derefter et indtryk på papiret med den tilsvarende karakter. Når hver nøgle slås, bevæger pladen vandret, så papirets position bevæger sig fra højre mod venstre. Dette gør det muligt for skrivemaskinen at oprette en række ord og sætninger på tværs af en enkelt linje. Når pladen når sidemargen, vil maskinen lave en ringetone, der advarer typografen for at skubbe pladen til sin oprindelige position. En håndtag tillader også pladen at skifte lodret for at starte den næste række på papiret. Denne håndtag trykkes samtidig med, at pladen trykkes tilbage på plads. Derfor flytter pladen vandret, derefter lodret, indtil hele papirets marginer er fyldt.

Skrivemaskiner har også skiftmekanismer, der gør det muligt for forfatteren at trykke på forskellige tegn på samme stregnøgle. Skiftfanerne findes normalt i hver ende af tastaturet. Når der trykkes, skifter stangnøglenes position og placerer sig således, når den rammer båndet. Faneknappen trykkes samtidig med at en tast er ramt. Dette løfter stangnøglen, så indrykket på nøglen placeres i den rigtige position, når den rammer båndet. Tab-taster bruges, når et aktiveret bogstav eller symbol skal slås.

Historie

Patenteret i 1868 var skrivemaskiner en fælles skrivemaskine i både boliger og kontorer. De tidligste bærbare skrivemaskiner blev opfundet i 1920'erne. Tidlige skrivemaskiner var ofte manuelle, men i 1960'erne blev elektriske skrivemaskiner hurtigt fremtrædende. Senere versioner brugte også bolde eller daisy hjul i stedet for nøgler. Disse skrivemaskiner gav pladen mulighed for at forblive stationær, mens en kugle eller et tusindhjul, der engang blev trykket på en tast på tastaturet, flyttede fra venstre mod højre langs papiret.