Fax

Sådan udskiftes bly i en mekanisk blyant

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Sådan udskiftes bly i en mekanisk blyant. Mekaniske blyanter er praktisk at bruge med deres skarpe tips. De gør konstant slibning af kedelige og brudte blyantpunkter unødvendige. Med et klik eller et twist er skarpe nye ledninger dispenseret og klar til brug. Det eneste krav er lejlighedsvis behovet for at tilføje frisk bly.

Grib den korrekte størrelse påfyldning. Ikke alle blyantfylder er den samme diameter. Se på den mekaniske blyant for blystørrelsen. Trykt på den, ofte tæt på viskelæderet, finder du den korrekte blyantfyldningsstørrelse (0,5 mm eller 0,7 mm).

Kig efter en "klikknap." Det kan være hele toppen af ​​blyanten eller en lille knap på siden. (Hvis der ikke er nogen klikknap på blyanten, fortsæt til trin 3.) Tryk og hold knappen nede, mens du trykker på den mekaniske blyant i opretstående stilling. (Dette gør det muligt for eventuelle blypartikler at falde ud.) Sæt forsigtigt den nye blyantfyldning i akslen, og slip derefter knappen. Klik på det gentagne gange, indtil din nyudskiftede bly er i den rigtige position.

Søg efter en "twist" mekanisme. Du kan vride nogle mekaniske blyanter ved at dreje en lille sektion med uret. Du kan finde det vridbare område øverst i blyanten eller det afsnit, der er nærmest punktet. (Hvis der ikke er en drejemekanisme, fortsæt til trin 4.) Drej forsigtigt sektionen med uret for at åbne akslen helt. Indsæt blyantledningen, genopfyld det ønskede dybde og drej derefter mod uret for at spænde.

Fjern viskelæderet. I nogle mekaniske blyantmodeller ligger en åben aksel til blyindsættelse skjult under viskelæderet. For at erstatte blyantledningen, skal du bare smide et stykke ind i røret. I sådanne modeller kan du hurtigt og enkelt fjerne viskelæderet. Hvis viskelæderet ikke smutter let af, skal du afbryde indsatsen og fortsætte til trin 5.

Træk og drej den mekaniske blyant forsigtigt for at se om den afbrydes i 2 stykker. Nogle modeller trækker sig fra hinanden for at afsløre blyfyldeakslen. Sæt ledningen i røret og tilslut den mekaniske blyant til brug igen.

Bortskaf disponible modeller, hvis du ikke kan udskifte blyanten. Engangsmodeller kan ikke genopfyldes. Du skal bare smide den mekaniske blyant væk.

Tips

  • Hvis blyantledningen glider ud, er mekanismen stadig forkoblet, eller det er den forkerte størrelse påfyldning.

Advarsel

Træk aldrig bly i en mekanisk blyant. Hvis det bliver fastklemt, kan det være svært eller umuligt at fjerne. Hvis ledningen ikke går ind, er den enten den forkerte størrelse, mekanismen er ikke forlovet, blyanten kan ikke genopfyldes eller et stykke bly er allerede fastgjort i akslen.

Anbefalede