Sådan defineres finansiel stabilitet i erhvervslivet

Anonim

Har du nogensinde tænkt over, hvad der gør et firma mere økonomisk stabilt end et andet firma? Svaret ligger i selskabets årsregnskab. Årsregnskabet giver oplysninger om virksomhedens rentabilitet, egenkapital, disponible kontanter og andre økonomiske data, der illustrerer, hvor godt et selskab gør. Du kan bruge regnskaber til at vurdere den økonomiske situation og stabilitet i et bestemt selskab.

Før vi analyserer årsregnskaber, lad os først se på, hvordan en ekspert definerer finansiel stabilitet i erhvervslivet. Warren Buffet, den næststørste mand i Amerika (Forbes Magazine, "400 Richest Americans," 2009) og en meget succesfuld investor, undersøger og identificerer økonomisk stabile og rentable virksomheder ved at analysere deres "varige konkurrencefordel."

Buffet identificerer virksomheder med "varig konkurrencefordel" ved at spørge følgende: Selger virksomheden et unikt produkt eller en tjeneste? Er virksomheden den billigere køber eller sælger af et produkt eller en tjeneste, som folk konsekvent har brug for? Eksempler på sådanne selskaber omfatter Coca-Cola og Kraft, som sælger unikke produkter, og virksomheder som Wal-Mart og Costco, som er billige købere og sælgere af populære forbrugsvarer. Buffet investerer i holdbare virksomheder, der producerer konkurrencedygtige produkter på en ensartet basis (fx har Kraft været i fødevarevirksomheden siden 1903, da den først solgte ost), der gav konsekvent overskud. Buffet elsker også at investere i virksomheder på lang sigt snarere end for kortsigtet gevinst.

Lad os sige, at du bruger Buffet's strategi for "varig konkurrencefordel" for at vælge virksomheder for potentielle investeringer.Dit næste skridt er at gennemgå virksomhedernes årsregnskab for at vurdere deres økonomiske situation.

En måde, du kan få et offentligt handlet selskabs årsregnskab på, er på US Securities and Exchange Commission's hjemmeside. Under afsnittet "Filings & Forms" kan du få adgang til EDGAR-databasen ved at vælge "Søg efter firmafileringer", derefter "Firma og fondnavn", som vil bede dig om at indtaste navnet på det firma, du undersøger. Du skal vælge dokumentet kaldet "10K" fra listen over forskellige rapporter. 10K er selskabets årsrapport, der indeholder årsregnskaber.

Når du har downloadet 10K, skal du gennemgå "Indkomstopgørelsen", "Balance" og "Kontantstrømsopgørelse." Hold buffers vægt på "konsistens" i tankerne, prøv at bruge hans kriterier for at identificere en økonomisk stabil og rentabel Virksomhed: Et selskab skal have konsekvent indtjening og indtjeningsvækst; konsekvente høje bruttomarginer konsekvent bærer ringe eller ingen gæld; og konsekvent ikke nødt til at bruge store mængder penge på forskning og udvikling. Det er bedst at analysere et virksomheds regnskab over de seneste fem til ti år for at få en bedre følelse af virksomhedens overordnede præstationer.

Ud over at gennemgå årsregnskaber kan investorerne ligesom Buffet også udføre ratio analyse for hurtigt at vurdere en virksomheds økonomiske sundhed. Yahoo! Finans har et websted til forskningsværktøjer, der forklarer, hvordan man beregner kapitalforvaltning, rentabilitet, likviditet og gearingsforhold ved brug af data fra regnskaber. Disse forhold er ret nyttige til at bestemme en virksomheds økonomiske stabilitet.