Relevant Vs. Pålidelige årsregnskaber

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Regnskabsmeddelelser formidler en virksomheds finansielle aktiviteter og finansielle stilling for den tidsramme, der indberettes. Koncernregnskabet sammenligner regnskaber fra forskellige virksomheder og træffer beslutninger baseret på resultaterne rapporteres. Brugere af årsregnskabet ønsker at vide, at årsregnskabet er relevant og pålideligt.

Regnskaber

De fire primære årsregnskaber omfatter balancen, resultatopgørelsen, opgørelsen over overført resultat og opgørelse over pengestrømme. Investorer bruger hvert af disse udsagn til at evaluere virksomhedens præstationer. Brugere af finansregnskabet beregner nøgletal og sammenligner disse beregninger mellem potentielle investeringsselskaber.

Relevans Definition

Relevans refererer til begrebet om, at de indberettede oplysninger er meningsfuld. Betydende oplysninger omfatter finansielle data, der gør forskellen for brugeren. For eksempel kan selskabets samlede likviditet påvirke en sælger om beslutningen om at sælge til virksomheden på kredit; Men sælgeren kan ikke være interesseret i, hvilke banker har kontanter.

Relevans Formål

Formålet med at gøre årsregnskaber relevant er at tilvejebringe finansielle oplysninger, som brugeren kan arbejde med for at træffe finansielle beslutninger. For eksempel vil en potentiel investor måske overveje virksomhedens driftskapital, før de køber aktier i virksomheden. Arbejdskapitalen anvender både det nuværende aktiv og de nuværende forpligtelser i beregningen og fortæller brugeren, hvor godt selskabet er positioneret til at opfylde sine nuværende finansielle forpligtelser. Årsregnskabet præsenterer både de nuværende aktiver og virksomhedens nuværende forpligtelser.

Pålidelighed Definition

Pålidelighed refererer til nøjagtigheden, hvormed de finansielle data er rapporteret. Virksomheden skal analysere hver finansiel transaktion, så transaktionen registreres nøjagtigt i de finansielle poster. Regnskabsmeddelelse brugerne vil vide, at de rapporterede oplysninger er korrekte og kan stole på.

Pålidelighed Formål

Formålet med at gøre årsregnskaber pålidelige er at give præcise finansielle oplysninger til brugeren, der kan bruge, når de træffer økonomiske beslutninger. En investor ønsker at vide, at nettoindkomsten rapporteret præcist repræsenterer virksomhedens aktiviteter i perioden. Investorer anvender årsregnskaber til at beslutte, hvorvidt deres aktier skal sælges eller ej, og den pris, de vil handle på. Nøjagtig finansiel information hjælper investoren med at træffe disse beslutninger.