Sådan skærer du en papirkutterblade

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Papir har været stædigt uundværlig i de fleste virksomheder, selv med den udbredte brug af computere og mobile enheder, så værktøjer til håndtering af papir er også stadig vigtige. En af disse er den guillotine-stil papir cutter med et enkelt stort blad, der kan skære gennem en overraskende tykkelse på papir, når det er skarpt. Da bladet bliver kedeligt gennem brug, finder du det, at skærpning det lejlighedsvis holder det på sit bedste.

Honing vs. Sharpening

Det første du skal vide er, at din fræser måske ikke har brug for slibning overhovedet, men honing. Bladets skærekant er meget tyndt - hverken på din kniv, en kniv eller et saks - og ved normal brug kan den fine kant bøje lidt, kvæle kanten og forringe dets evne til at skære. Honing et kniv betyder simpelthen at hæmme den kant, og det er hvad kokke gør, når de pisker deres knive over et stål. Du kan skære bladet ved at fjerne det og køre den flade side et par gange på tværs af et skærpestål eller et stykke fladt, ufærdigt industrielt stål eller ved blot at bruge det til at skære nogle tykkelser af aluminiumsfolie.Hvis din fræser er relativt ny eller let brugt, er det nok alt, hvad du skal gøre.

Fjernelse af bladet

For at skærpe bladet skal du fjerne det fra sin monter. Det betyder typisk at fjerne et antal små sekskantede bolte fra bladet ved hjælp af en unbraconøgle. Det er bedst at fjerne dem fra hver ende og arbejde dig mod midten, så midterbolten holder bladet på plads indtil slutningen. Brugsanvisningen til cutteren eller producentens hjemmeside skal have detaljerede instruktioner. Husk at bladet er skarpt og håndter det omhyggeligt.

Skarphed på en sten

Din fræsers blad er ligesom en kniv bortset fra dens længde, og den kan skærpes på samme måde på en hvalsten. Den væsentligste forskel er, at et knivblad normalt er skævt på den ene side og fladt på den anden, så du har kun den ene side til at skærpe. Brug en stor nok sten, så du kan trække hele bladet på tværs af det på hvert slag. En fin sten på 1000 grit eller bedre - jo højere tallet, jo finere grit - er bedst. Tricket er, at hvert blad er malet til en præcis vinkel, som er svær at replikere ved skarphed for hånd. Kniventusiaster bruger justerbare jigs til at løse dette problem, og de samme produkter ville fungere sammen med din papirklemmerblad. Slå bladet over stenen gentagne gange, indtil det er skinnende og skarpt at røre ved, og skub derefter på bagsiden for at fjerne enhver burr, inden du udskifter bladet.

Brug af en Grinder

Skæring på en bænkekværn er hurtigere, hvis du har en i din vedligeholdelsesbutik eller produktionsområde. Du skal bruge en fin sten og være meget forsigtig med din slibevinkel, fordi højhastighedshjulet fjerner stål hurtigt, og hvis du laver en fejl, bliver det tidskrævende at korrigere. Du kan finde det nemmere at bruge en skarphedsbøjle på et håndholdt drejeværktøj, hvilket giver dig bedre kontrol. I begge tilfælde bør du bære øjenbeskyttelse, når du skærer bladet. Ved hjælp af en kværn slides bladet hurtigere ud, så du skal balancere bladesomkostningerne mod den tid, du sparer ved ikke håndskarphed på en sten.

Har det gjort professionelt

Et tredje alternativ er at blot delegere opgaven til en professionel. De fleste byområder har mange skærpningstjenester, og endda relativt små byer har i det mindste en hardware butik med ekspertise inden for kniv og værktøjsslibning. Knivbladene ligner mere knive end redskaber, så man får valg, man skal læne sig mod tjenester, der fokuserer på knive.

Hold en reserve

Hvis du bruger din fræser dagligt, men ikke i et tempo, der retfærdiggør flere enheder, er det forsigtigt at holde et ekstra fræserblad ved hånden og dreje dem regelmæssigt. Når et kniv bliver kedeligt, skal det fjernes for skarphed og sætte udskiftningen i brug. Skift dem igen, når det andet blad bliver sløvt. På den måde, hvis du ikke har tid til straks at skærpe bladet - eller hvis din slibningstjeneste lader dig nede - behøver du ikke at stoppe arbejdet på grund af manglende fungerende blad.