Sådan sælges musik på bandcamp

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Nogle store kunstnere som Wynton Marsalis er begyndt at bruge BandCamp.com til at sælge musik direkte til fans. Den grundlæggende musikdistributionsservice er gratis. BandCamp forbliver i erhvervslivet ved at samle en 15 procent indtjeningsandel på dit bånds salg. Som en bonus for højvolumen sælgere falder indtægtsandelen til 10 procent, når salget overstiger $ 5.000 i en 12-måneders periode. Salgsprocenten beregnes ud fra den PayPal-adresse, du bruger til betaling, så flere bands eller pladeselskaber kan nemt sammensætte deres salg sammen.

Elementer du skal bruge

  • Sange

  • PayPal-konto

  • Albumbeskrivelse

  • Omslagskunst

Tilmeld dig en BandCamp Artist-konto ved at besøge bandcamp.com/signup. Du bliver bedt om dit bandnavn, genre og placering.

Vælg dit bands domænenavn. URL'en bliver din-band-name.bandcamp.com.

Upload dit første spor. Bandcamp accepterer sange op til 291 MB i.wav,.aif eller.flac filformater.

Indtast spor information, kreditter og tekster. Ifølge Bandcamp.com, jo ​​mere du forklarer om din musik, desto mere sandsynligt er det at sælge.

Indstil prisen for de enkelte spor eller lad fansen vælge, hvor meget de gerne vil betale. Du kan give op til 200 spor væk gratis hver måned.

Gem sporet, når sangen er færdig med at uploade. Hvis sangen er en del af et album eller EP, følg instruktionerne på næste side for at uploade albumoplysninger, vedhæft coverkunst og indstil albumprisen.

Tjen penge ved regelmæssige betalinger til din PayPal-konto. Hvis du ikke har en, bliver du sendt til PayPal.com for at tilmelde dig.

Del dit album ved at indlejre en Bandcamp-afspiller på dit websted. Bandcamp holder styr på statistikker som salg og antallet af spil på BandCamp.com og gennem indlejrede spillere på dine websteder.

Tips

  • Brug Bandcamp.com til at sende links til gratis downloads for at placere din musik i hænderne på musikbranchens fagfolk.

    Tilføj fans til din e-mail liste ved at kræve en e-mail-adresse, der skal indtastes hver gang et spor eller album downloades gratis.

Advarsel

BandCamp.com advarer om, at hvis dit salgsmængde er for lavt på et bestemt spor eller album, kan PayPal-gebyrer forbruge din fortjeneste.