Sådan giver du en tale pludselig uden forberedelse på ethvert emne

Anonim

Planlagte taler gør mange talere nervøse. At give en tale uden varsel er lige så nervepirrende, om ikke mere. Faktisk er der lagt på stedet eller bedt om at give en improviseret tale, kan du få højttaleren til at fryse og tegne et mentalt emne på ethvert emne. Reducer den angst og nervøsitet, der ofte er forbundet med improviserede taler, ved løbende at arbejde på at forbedre dine offentlige taleværdier, selvom du ikke forventer at give en tale.

Forbered indirekte for improviserede indlæg. Forvent at du bliver bedt om at tale om emner, du anses for at være vidende om eller er ekspert på. Vær forberedt på at tale om disse emner uden varsel. Sjældent vil nogen nogensinde spørge dig om at give en tale om noget, du ikke ved noget om.

Hold dig opdateret om de nyheder og begivenheder, der vedrører dine ekspertområder. Chancerne er din ekspertise holder dig interesseret i relaterede nyheder alligevel. Det vil være nyttigt at være aktuel i et område, du kan blive bedt om at tale om eller vidende om, hvis du har bedt din mening om en nybegivenhed, i lyset af din ekspertise om emnet.

Bede om et øjeblik at forberede mentalt til en tale, når den bliver sat på stedet. Mens du måske ikke ved, at en tale kommer, når du bliver bedt om at give en, kan du forsinke det et øjeblik for at samle dine tanker. Mentalt kortlægge nogle hovedpunkter om det emne, du er blevet bedt om at tale om.

Bliv kølig og opsamlet, undgå panik. Brug det faktum, at talen er improviseret til din fordel ved at lave en åbningsgrav om at blive sat på stedet. Eller hvis du fumler ord, jo jo, at dit sind endnu ikke har fået det, du giver en tale.

Engag publikum ved at fortælle dem, hvad du planlægger at sige, som du sætter planen sammen i dit hoved. Så gå ind i at tale om de ting du sagde du ville tale om. At skitsere dem i begyndelsen vil prale dig for at tale om dem mere frit og i detaljer.

Opbyg din tillid til din evne til at tale ved at søge talemuligheder snarere end at undgå dem. Deltag i en offentlig tale klub som Toastmasters eller øve med jævnaldrende. På denne måde, når du bliver bedt om at tale på stedet, vil du blive praktiseret generelt.