Fax

Sådan rengøres printerpatronhoveder

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Når du bruger din blækpatron, udskriver printeren små dråber blæk fra patronerne indeni. Blækket bevæger sig gennem patronens dyse og passerer derefter gennem skrivehovedet, hvilket anvender teksten og billederne på papir. Efter udskrivning kan små blæk tørre rundt om åbningen til skrivehovedet. Den resulterende skorpe kan føre til dårlig udskriftskvalitet, herunder blots og fnug. Heldigvis er det ikke svært at rengøre printerhovederne selv. Faktisk, fordi dette er et almindeligt udskrivningsspørgsmål, har de fleste printere indbyggede rene funktioner. Rengøring af et printerpatronhoved kræver næsten ingen teknisk knowhow.

Elementer du skal bruge

  • anvendelsesprogram til din printer

  • affaldspapir

Tænd din printer og fastgør den til din computer. Hvis du bruger printeren regelmæssigt med denne computer, skulle software være installeret på din computer, da du først begyndte at bruge den. Hvis ikke, skal du installere denne software i henhold til din printerens manual.

På en Windows-maskine skal du klikke på "Start" -menuen og gå til dit kontrolpanel. På Windows XP er der muligvis et link til "Printere og faxe". Hvis det er tilfældet, skal du klikke på det i stedet. På Mac'er skal du bruge programmet Printer Setup Utility.

Klik på "Printer" under "Hardware og lyd" under Vista. På XP skal du allerede være på denne fane fra linket "Printere og faxe". Der skal åbnes et nyt vindue, med mindst en printer angivet (på Mac'er, skriver Printer Setup Utility automatisk din printer (er)). Hvis den problematiske printer ikke er angivet, skal du gå tilbage til Trin 1 og sørge for, at printerens drivere (installationssoftware) blev installeret på din computer. Sørg også for, at printeren er tilsluttet computeren korrekt, og at printeren er tændt.

Højreklik på ikonet som repræsenterer den problematiske printer i Windows (modelnummeret skal være angivet) og vælg "Printerindstillinger". Et vindue med et antal faner som "Layout" og "Vedligeholdelse" skal blive synligt. På Mac skal du bare vælge den printer, du vil rengøre.

I Windows skal du klikke på fanen "Vedligeholdelse". Hvis den pågældende fane ikke er tilgængelig, skal du se nedenstående tips i denne artikel. Forskellige rengøringsmetoder bør nævnes der. På Mac'er skal du klikke på knappen "Utility" og følge vejledningen til at rengøre printeren. Nogle printere har mere eller mindre grundige og tidskrævende rengøringsformer. Vælg hvilken tilstand der passer bedst til dig.

Rengøringen indebærer generelt, at printeren skubber blæk gennem hovedene i et forud specificeret mønster. Hvis du ikke ønsker at spilde papir på rengøringsprocessen, skal du bruge skrappapir i stedet.

Tips

  • Hvis ingen vedligeholdelsesfan er synlig, er det muligt, at din printer har andre metoder til at aktivere denne tilstand. På nogle printere indebærer det at trykke på knappen kombination på selve printeren. Din printerens manual skal fortælle dig, hvordan du fortsætter. Nogle gange er det nødvendigt at aktivere en rengøringsindstilling flere gange, før printerhovedet er fuldt rengjort.