Hvad er forskellen mellem en partner og en aktionær?

Indholdsfortegnelse:

Anonim

En partner er en person, der hjælper med at eje og drive et selskab etableret som et partnerskab i en bestemt stat. En aktionær er en investor i et selskab. Hver rolle giver dig forskellige fordele og risici, som nogen søger for at tjene penge i erhvervslivet.

Partnernes rolle

Partnerfordele

En generel partner kan dele i virksomhedens overskud og udnytte andre ejers styrker og ekspertise, men sprede risiciene. I nogle tilfælde, en nøglepartner skaber nye forretningskanaler eller leverer relationer, som gnister større rentabilitet end hvad en enkelt ejer kunne generere som eneejer. Med et begrænset partnerskab kan generelle partnere tiltrække investorer og undgå lånefinansiering. Denne struktur er nyttig for nogen, der ønsker enestående kontrol, men delte finansielle investeringer.

Partner ulemper

Som generel partner har du ubegrænset ansvar, hvilket betyder, at dine personlige aktiver ikke behandles særskilt fra virksomhedens aktiviteter. Derfor, hvis virksomheden saksøges, du kan opleve økonomisk ruin. Sammenlignet med en ejendomsret tilføjer partnerskaber denne ubegrænsede ansvarsrisiko på grund af den forpligtelse, som en partner har til de fattige handlinger fra en anden. Deling af kontrol og beslutningstagning med partnere er en ulempe for nogle, selv om strukturer med begrænset partnerskab giver en vej ud af dette scenario.

Aktionærens rolle

Aktionærydelser

Fordi det behandles særskilt, har du begrænset personligt ansvar med et selskab. Du skal færdiggøre regelmæssigt papirarbejde via et stats kontor, men dine aktiver bliver ikke udsat, medmindre du handler ulovligt, uetisk eller forsømmeligt. En anden stor fordel er det et selskab kan tiltrække egenkapital investorer til at rejse kapital, mens partnerskaber skal søge private investeringer fra et begrænset partnerskab eller erhverve gæld.

Aktionær ulemper

Som aktionær risikerer du værdiforringelse af dine aktier, hvis virksomheden ikke genererer overskud og tiltrækker yderligere investorer. Det har også en tendens til at være mere tidskrævende at oprette et selskab end at indgå i et partnerskab. En anden stor ulempe for aktionærer er det Virksomhedernes overskud beskattes, før du modtager indkomstfordelinger. Du skal derefter betale skat på din indtjening. Partnere står ikke over for dette problem med dobbeltbeskatning.